Izvor: Tanjug
16.11.2020 u 22:39
0

Hrvatska među 10 najgorih zemalja EU po smrtnosti od kovida

Hrvatska je po broju umrlih od kovid-19, kao i po broju novozaraženih, među 10 najgorih zemalja u EU, pokazuju podaci Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC).

Kako se vidi iz tablice umrlih od korona virusa na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana, Hrvatska je vrlo blizu Francuske, Poljske, Španije i Slovenije, koje poslednjih dana i sedmica drastično postrožavaju protivepidemijske mere kako bi zaustavile negativne trendove.

PROČITAJTE I OVO

UMRO REDITELJ TESNE KOŽE: Čuveni Mića Milošević preminuo od korona virusa

TRAMP IM OTVORIO OČI! Amerikanci se izvinjavaju Srbima za sve Bajdenove izjave! (VIDEO)

UŽAS! Teška saobraćajna nesreća u Beogradu! (FOTO)

EKSKLUZIVNO! EPIDEMIOLOG KON: Imamo nalet korona virusa! Ovo je vreme akutnih respiratornih infekcija! (VIDEO)

Portal takođe navodi da interaktivni grafikon servisa Our World in Data prikazuje podatke sa brojevima koji predstavljaju prosek umrlih od korona virusa na milion stanovnika po sedmiama. Prema njemu, Hrvatska je trenutno u samom vrhu, a trend pada se ne vidi.

Hrvatska nije među 10 najgorih u EU samo po smrtnosti. Prema tablici ECDC-a, ona je sedma najgora po broju novozaraženih na milion stanovnika u poslednjih 14 dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar