Izvor: Bsc Happy
27.03.2023 u 11:49
0

DRUGA FRANCUSKA REVOLUCIJA: Makron, ili narod!

Protesti koji se nedeljama ne smiruju u Francuskoj znak su da ni sadašnji predsednik mogao svoju političku karijeru da privodi kraju.

Protestanti, besni zbog penzione reforme koju tvrdoglavo nameće aktuelni predsednik, spremni su na sve, pa čak i na to da u potpunosti blokiraju zemlju dok se reforma ne povuče, ili pak francuski predsednik ne podnese ostavku.

Mnogi porede Makrona kao neke od tragičnih francuskih vladara koji su vladali dekretima, poput Luja XVI, koji je završio na giljotini.

DA LI JE OVO KRAJ MAKRONA?: Sporni zakon ipak ostaje!

Makron je toliko drastično izgubio inicijativu da je bio primoran da na neodređeno vreme odloži planiranu državnu posetu kralja Čarlsa III ove nedelje. Nemačka, a ne Francuska, sada će dobiti čast da bude prvi prekomorski saveznik koji će ugostiti Čarlsa kao monarha.

Ohrabreni tom pobedom, protestni pokret nastavlja i okuplja nove regrute, uključujući neke tako mlade da će proći mnogo decenija pre nego što će na njih direktno uticati pomerena starosna granica za odlazak u penziju.

Njihovo učešće je zabrinjavajući razvoj događaja za Makrona, jer sugeriše da se protesti razvijaju, proširujući se od zabrinutosti na radnom mestu i penzionisanju do generalizovanije slabosti predsednika i njegove uprave.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter