Izvor: Tanjug
05.04.2023 u 07:56
1

MIROSLAV LAJČAK SA ŠOLEOM: Potrebna hitna primena postignutih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je večeras da je informisao specijalnog savetnika američkog Stejt departmenta Dereka Šolea o sastanku glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bisljimija u Briselu.

Lajčak je na Tviteru naveo da su se on i Šole saglasili da je potrebna hitna primena postignutih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine.

OGLASIO SE ŽIOFRE: Brza primena obaveza iz Brisela i Ohrida Srbiju približava EU

-Dobro je razgovarati o najnovijim dešavanjima na Zapadnom Balkanu sa specijalnim savetnikom Stejt departmenta. Obavestio sam ga o dijalogu i današnjem sastanku glavnih pregovarača. Saglasili smo se oko potrebe hitne implementacije u dobroj volji -naveo je Lajčak.

Prethodno je u utorak Šole objavio na Tviteru da je sa Lajčakom razgovarao o snažnoj podršci koju SAD daju pregovorima Beograda i Prištine.

-Uživao sam u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU o našoj snažnoj podršci dijalogu koji EU vodi između Kosova i Srbije i zajedničkoj posvećenosti putu Zapadnog Balkana ka integraciji u EU naveo je Šole na Tviteru.

Petković je u utorak, nakon sastanka sa Bisljimijem i Lajčakom, rekao da je prvi put u poslednjih nekoliko godina u okviru trilateralnih razgovora razgovarano o najkonkretnijim koracima za formiranje Zajednice srpskih opština, kao i da je usaglašen tekst deklaracije o nestalim licima.

Bisljimi je naveo da je tokom razgovora u Briselu dogovoreno u načelu da sledeći sastanak na visokom nivou bude 22. aprila, ali je naglasio da taj datum još nije siguran.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MIROSLAV LAJČAK SA ŠOLEOM: Potrebna hitna primena postignutih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine”

  1. Fantazija gospodine Šole sto ste dosli i razgovarali sa Lajcakom , on bi ovo terao do pojave Halejeve komete sto ce reci sledecih sedamdesetak godina se ne bi nista desavalo na nasem jugu , bilo bi lepo da ponovo dodjete u Beograd . ali i da razmilsite o onome da sutnete naciste, duboku drzavu , globaliste pa i ono cetvrto .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter