Izvor: Tanjug
04.04.2023 u 19:26
1

OGLASIO SE ŽIOFRE: Brza primena obaveza iz Brisela i Ohrida Srbiju približava EU

Što pre krenemo sa primenom obaveza iz Brisela i Ohrida, Srbija će se više približiti EU, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

Prema njegovim rečima, današnji sastanak u Briselu šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, izuzetno je važan za postizanje suštinskog dogovora o uspostavljanju spiska obaveza koje se moraju brzo sprovesti.

PETKOVIĆ NAKON TRILATERALNOG SASTANKA U BRISELU: Razgovori o najkonkretnijim koracima o formiranju ZSO, usaglašen tekst deklaracije o nestalim licima

Šef Delegacije EU za RTS naglašava da je suština da se uspostavi spisak obaveza koje se moraju brzo sprovesti i, kako kaže, zbog toga je današnji sastanak toliko važan.

Žiofre naglašava da je Zajednica srpskih opština (ZSO) važna tema „koja mora da se isprati i što pre je moguće mora da se krene sa sprovođenjem“ i zbog toga će pitanje ZSO biti jedan od pregovaračkih prioriteta.

-Naravno, sve to moralo bi da se desi u kontekstu obostrane spremnosti na kompromise- ukazuje Žiofre.

-Stalo nam je do Evrope, stalo nam je do Srbije i njenih građana, jer bolji smo zajedno, to je osnovna poruka kampanje koju Delegacija Evropske unije u Srbiji pokreće zajedno sa ambasadorima evropskih zemalja- rekao je Žiofre.

On objašnjava da je kampanja pokrenuta da bi se građanima Srbije objasnilo da je EU stalo do njih i do Srbije.

-Zbog toga smo ovde. Želimo da pomognemo, da pružimo podršku i da stvorimo bolju situaciju za srpski narod-rekao je Žiofre i predočio da je većina građana Srbije upoznata da je EU najveći partner, donator i ulagač u Srbiji, ali da to ne znaju svi.

-Mislim da je važno da se obratimo široj javnosti. Nije sve samo u novcu, već i u vezi koju stvaramo sa građanima. Ovde smo zbog toga što smo bolji kada smo zajedno -zaključio je Žiofre.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OGLASIO SE ŽIOFRE: Brza primena obaveza iz Brisela i Ohrida Srbiju približava EU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter