Izvor: Kurir
27.04.2024 u 18:41
0

MILANOVIĆ UDARIO NA HRVATE KAO PRAVI SRBIN: „HRVATSKA“ je dno EU, jedino je ova ZEMLJA od nas gora“

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je Hrvatska dno EU, kada se gledaju bivše socijalističke države i da je Bugarska jedina lošija.

Svako jutro molimo Boga da im se ništa ne dogodi da ima ko da bude zadnji, poručio je Milanović

Zoran Milanović je tokom posete Zlataru na severu zemlje poručio da je Hrvatskoj potrebna decentralizacija.

DODIK JEDNIM UDAROM RAZBIO REZOLUCIJU O SREBRENICI: Podelio tajni snimak svedočenja iz SREBRENICE – evo ko je počini zločin (VIDEO)

„Nivo decentralizacije u Hrvatskoj je, nažalost, nikakav. Nije bila moguća pre trideset godina, posebno ne u vreme rata i trebalo ju je polako sprovoditi“, rekao je Milanović i dodao kako se po pitanju decentralizacije ne radi ništa „ne zato što se to ne zna, jer modeli postoje, nego zato što se neće“.

Naveo je da je „Hrvatska dno EU kada se gledaju bivše socijalističke države„, preneo je HRT.

„Bugarska je jedina lošija od nas i svako jutro molimo Boga da joj se ništa ne dogodi da ima ko da bude zadnji“, poručio je Milanović.

„To nije ono čime se mi moramo zadovoljiti. Ja sad nemam veze ni s jednom strankom, ni s jednom izbornom listom. Hrvatska za početak mora biti negde u sredini, a onda razmišljati o tome da u konkurenciji Mađarske, Češke, ne Danske i Švedske budemo najbolji, da budemo kao Slovenija koja je imala upravljačko umeće i sreću da se zadnjih 30 godina razvija malo drugačije nego Hrvatska i to se vidi“, rekao je u subotu Milanović.

Kako je naglasio, vreme je drugačije.

„Menja se svet i kraj, Evropa se menja. Mladi počinju da izlaze na izbore. Očekivanja su drugačija, ali ono što se ne menja je želja ljudi da žive dobro i kvalitetno“, rekao je Milanović.

Rekao je i kako poslovica kaže da ne možeš od blata napraviti štrudlu, ali od štrudle možeš napraviti blato. „Tako je Zlatar bio na dnu, ali 2013. je s Majdakom krenuo oporavak, dodao je.

Stanovnike je pozvao da iskoriste sve te evropske fondove koji stoje na raspolaganju jer „neće vječno dolaziti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter