Izvor: BSC happy portal
08.04.2023 u 17:06
0

SEDNICA UN U ŽENEVI: „Srbija među najboljima u Evropi u sigurnosti prava na nepokretnostima i digitalnoj transformaciji“

Na sednici u Ujedinjenim nacijama je predstavljena studija o sigurnosti prava na napokretnostima u UNECE regionu u kojem je Srbija rangirana među prvih deset zemalja u Evropi po tom pitanju. 

U Ženevi je od 03. – 05. aprila održana trinaesta sednica Radne grupe za zemljišnu administraciju Ujedinjenih nacija (WPLA), gde su se okupili predstavnici zemalja članica Ekonomske komisije za Evropu (UNECE) kako bi razgovarali o temama vezanim za zemljišnu administraciju i upravljanje nepokretnostima.

 

Srbiju je predstavljala delegacija iz Republičkog geodetskog zavoda, koju su činili direktor Mr. Borko Drašković i pomoćnik direktora za razvoj i inovacije Darko Vučetić.
Na sednici u Ujedinjenim nacijama je predstavljena studija o sigurnosti prava na napokretnostima u UNECE regionu u kojem je Srbija rangirana među prvih deset zemalja u Evropi po tom pitanju.
U drugoj predstavljenoj srudiji o digitalnoj transformaciji u zemljišnoj administraciji Srbija je navedena kao primer najbolje evropske prakse u digitalnoj transformaciji upravljanja nepokretnostima.
U studiji se naglašava da je Srbija napravila značajan napredak u digitalizaciji evidencija i poslovnih procesa, kao i u kreiranju digitalnih usluga za korisnike. Poseban fokus je stavljen na uspešnu digitalizaciju, digitalnu reformu zakonodavnog okvira i optimizaciji procesa.
Studiju je predstavio prof. Helmut Miler ispred Internacionalne federacije geodeta (FIG) koji je u svom izlaganju istakao da su rezultati koje je Srbija postigla za veoma kratko vreme zaista impresivni i predložio svim učesnicima da se sa tim upoznaju.
Radna grupa za zemljišnu administraciju formirana je kako bi se bavila pitanjima vezanim za zemljišnu administraciju, uključujući pravne, institucionalne, tehnološke i organizacione aspekte.
Cilj WPLA je da pomogne zemljama članicama UNECE da unaprede svoj sistem zemljišne administracije i da odgovore izazovima koji se javljaju u tom sektoru, poput klimatskih promena, urbanizacije, promene korišćenja nepokretnosti i drugih faktora.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter