Izvor: BSC HAPPY
11.04.2023 u 15:27
0

FINALE PRE FINALA – SUDAR VELIKANA NA „ITIHADU“! Gvardiola spremio osvetu Tuhelu

Pep Gvardiola i fudbaleri Mančester sitija žele da se revanširaju treneru Bajerna Tomasu Tuhelu, koji ih je 2021, predvodeći Čelsi, neočekivano srušio u finalu i ostavio bez toliko željenog trofeja.

Fudbaleri Mančester sitija pod komandom Pepa Gvardiole dočekaće Bajern (21.00, Arena 1 premijum) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i želeće da se osvete treneru Bavaraca Tomasu Tuhelu, koji ih je 2021, predvodeći s klupe Čelsi, srušio u finalu i ostavio bez trofeja!

Fudbaleri engleskog tima trenutno su u odličnoj formi sa osam vezanih pobeda u svim takmičenjima. Najviše zahvaljujući Erlingu Holandu, koji je postigao deset golova u šest utakmica u Ligi šampiona ove sezone. Trener „građana“ Pep Gvardiola, koji je u Mančester stigao upravo iz minhenskog Bajerna, izjavio je da je presrećan pozicijom u kojoj se njegov tim trenutno nalazi.

Samo Foden izostaje
Španski stručnjak je iskazao veliko poštovanje prema novom treneru Bavaraca Tomasu Tuhelu.

– On je, bez sumnje, jedan od najboljih trenera na svetu. Jako je kreativan, često učim od njega. Dobre rezultate je beležio gde god je radio, bilo da je to u Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj. Veliko mi je zadovoljstvo što se ponovo srećemo. Daću sve od sebe da mu se revanširam za poraz 2021. Igranje u poslednjim fazama Lige šampiona čini me najsrećnijim čovekom na svetu – rekao je Gvardiola.

„Građani“ će za meč sa prvakom Nemačke imati na raspolaganju sve igrače osim Fila Fodena, koji se oporavlja nakon operacije slepog creva.

Bajern se, s druge strane, uzda u iskustvo Tomasa Tuhela, koji je 25. marta preuzelo kormilo ekipe od Julijana Nagelsmana. Tuhel je mandat na klupi započeo impresivnom pobedom nad Borusijom Dortmund u Bundesligi od 4:2.

Miler juri rekord
Jedan od nosilaca igre šestostrukog osvajača najjačeg fudbalskog takmičenja Tomas Miler izjavio je da ga raduje ponovni susret sa Mančester sitijem i Pepom Gvardiolom.

 Dugo sam čekao duel sa Pepom. Raduje me što ćemo se ponovo sresti iako je Siti izuzetno neugodan protivnik. Mančester siti ima mnogo odličnih igrača koji sjajno funkcionišu u Gvardiolinom sistemu. Zabavno je igrati protiv takvih ekipa. Kada smo sarađivali, disciplina je uvek bila nešto na čemu je insistirao. Tačno se zna ko gde stoji i šta mu je zadatak. Mnogo sam naučio od njega o pozicioniranju u napadu. Bez obzira na sve, moja ekipa i ja smo samouvereni da možemo doći do pobede i plasmana dalje – rekao je Miler.

Bivšem nemačkom reprezentativcu nedostaje još jedna pobeda u Ligi šampiona kako bi stigao do brojke od 100 trijumfa u najjačem fudbalskom takmičenju. Tako bi postao tek treći igrač, posle Kristijana Ronalda i Ikera Kasiljasa, kome je to pošlo za rukom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter