Izvor: BSC HAPPY
11.04.2023 u 15:32
0

KATALONIJA NA NOGAMA, POČELI PREGOVORI! Mesi SVE BLIŽI Barseloni

Otac i menadžer argentinskog asa Horhe Mesi razgovarao sa predsednikom katalonskog kluba Đoanom Laportom o povratku svog sina na "Kamp Nou".

Počeli su pregovori oko povratka Lionela Mesija (35) u Barselonu! Otac i menadžer argentinskog fudbalera Horhe Mesi bio je na sastanku sa predsednikom katalonskog kluba Đoanom Laportom, na kom su razgovarali o uslovima pod kojim bi sjajni ofanzivac na leto mogao ponovo da zaigra na „Kamp Nou“.

Dileme više nema, omaleni „gaučos“ sigurno će napustiti Pariz Sen Žermen u junu, kada mu i ističe aktuelni ugovor. Rana eliminacija iz Lige šampiona, kao i sve jači zvižduci sa tribina od strane navijača „svetaca“, naterali su osvajača sedam Zlatnih lopti da prelomi i donese odluku o odlasku sa „Parka prinčeva“.

„Horhe Mesi je upoznao Laportu sa uslovima ugovora, koji bi njegov sin potpisao sa Barsom. Takođe, Leo želi i lično da priča sa predsednikom, a potom će saopštiti šta je odlučio. Jedina prepreka za ovaj transfer je teška finansijska situacija u kojoj se nalaze Katalonci. Zbog toga je Argentinac pre dve godine i otišao sa „Nou Kamp“. Međutim, novo rukovodstvo sada aktivno radi na rešavanju tih problema, pošto želi da Mesi ponovo sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi ekipu“, piše španski „Mundo deportivo“.

Da će navijači Barse raširenih ruku dočekati svog ljubimca videlo se i tokom prvenstvene utakmice sa Đironom (0:0) u ponedeljak veče. Tada je publika na „Nou Kampu“ ponovo uzvikivala Mesijevo ime, što je sigurno obradovalo i iskusnog asa. On je 21 godinu proveo u taboru španskog velikana, odigrao 778 mečeva, dao 672 gola i osvojio čak 34 trofeja, čime se zlatnim slovima upisao u istoriju.

Navodno, Leu sada novac nije prioritet, s obzirom da je odlaskom iz PSŽ spreman da se odrekne čak 193 miliona evra. Trenutno Leo zarađuje 41 milion po sezoni i treći je najplaćeniji igrač na svetu, iza Kristijana Ronalda (70 miliona) i Kilijana Mbapea (83 miliona). Imao je opciju da, ako uđe u treću godinu ugovora sa Francuzima, dobije 78 miliona na ime bonusa za lojalnost, kao i dodatnih 115 miliona ukoliko bi produžio ugovor najmanje do 2025.

S obzirom da je izvesno da se to neće dogoditi, počela je i trka za njegov potpis. Pored Barselone, najveće interesovanje pokazao je Al Hilal. Aktuelni šampion Saudijske Arabije spreman je da osvajaču Mundijala u Kataru da neverovatnih 400 miliona evra po sezoni. S obzirom da klub iz Rijada ima veliku podršku države, jasno je da neće žaliti novac da privole Mesija, kao što je to zimus učinio Al Nasr sa Kristijanom Ronaldom.

FINALE PRE FINALA – SUDAR VELIKANA NA „ITIHADU“! Gvardiola spremio osvetu Tuhelu
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter