Izvor: Kurir
30.04.2024 u 13:57
0

OPTUŽEN MARIO BANOŽIĆ: Bivši hrvatski ministar se tereti zbog saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom!

Nakon nepunih pet meseci istrage i gotovo pola godine od saobraćajne nesreće u kojoj je 11. novembra 2023. u 6.15 sati život izgubio Goran Šarić, vinkovačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra Maria Banožića (45).

Optuženi Banožić je kod Vinkovaca, a na putu do lovišta, vozio vozilo marke „Nisan“ desnom saobraćajnom trakom, van naseljenog mesta, iz smera Vinkovaca prema Županji te je postupio, navode vinkovački tužilaštvo protivno odredbi čl. 46. st. 1., čl. 51. st. 1. i čl. 70. st. 1. toč. 4. Zakona o sigurnosti saobraćaja.

„Okrivljenom se stavlja na teret da je vozio neprilagođenom brzinom i da je započeo preticanje grupe vozila (tegljač s priključnim vozilom) odnosno prešao vozilom na levu stranu kolovoza namenjenu za promet vozila iz suprotnog smera iako je bila smanjena vidljivosti zbog magle i smanjena preglednost zbog te grupe vozila koja se kretala ispred njega u istom smeru. Tereti se da je započeo preticanje iako saobraćajna traka nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno izvesti preticanje uzimajući u obzir brzinu kretanja svog vozila i vozila koje je preticao. Okrivljeni se tereti da je, usled opisanog, na levoj traci prednjim delom svog vozila udario u prednji levi deo teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smera pri čemu je 41-godišnji vozač tog vozila preminuo na mestu nesreće zbog zadobijenih višestrukih povreda“, navode u današnjem saopštenju iz Opštinskog državnog tužilaštva u Vinkovcima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter