Izvor: TANJUG
30.04.2024 u 17:20
1

ANDRIJA MANDIĆ PORUČUJE: Glasanjem o rezoluciji o Srebrenici CG bi okrivila ceo srpski narod

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je danas da bi glasanjem za rezoluciju Ujedinjenih nacija o Srebrenici Crna Gora okrivila celi srpski narod, ali i da ga interesuje šta o tome misli premijer te zemlje Milojko Spajić. On je na društvenoj mreži Iks, a povodom velikog interesovanja koje su izazvali pojedini naslovi i izjave na društvenim mrežama, rekao da nije čuo da je premijer Milojko Spajić saopštio da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici. Kako je rekao istina je da je to saopštio njegov sagovornik iz Berlina, ali da njega i celu javnost Crne Gore interesuje šta o tome misli premijer Spajić.

Mandić je kazao da Spajiću nije lako jer, kako je naveo, velike sile pritiskaju male zemlje, a one po nepisanim pravilima geopolitike moraju da „slušaju“. „Znam da mu nije lako. Velike sile pritiskaju male zemlje, a one po nepisanim pravilima geopolitike moraju da ‘slušaju’. Nažalost, to je današnji ‘pravedni’ međunarodni poredak. Da stvar bude teža, on se ne suočava samo sa pritiskom spolja, već i iznutra. Čak smo imali i reakciju predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića koji konstatuje da Crna Gora ‘ima svoje stavove’ o ovom pitanju, pretpostavljam, da želi da podseti na ranije usvojenu Deklaraciju u Skupštini Crne Gore. Od tada pa do izbora Predsjednika Crne Gore mnogo toga se desilo, a ne sme da zaboravi da je srpski narod odlučio upravo te izbore“, naveo je Mandić.

Kako je rekao očekuje da Spajić pažljivo proceni situaciju i da vodi računa o vitalnim interesima Crne Gore i naroda koji žive u njoj. „Crna Gora da nije imala poštovanje, tradiciju, svoj ponos i dostojanstvo, danas ne bi ni postojala. Glasanjem za rezoluciju, Crna Gora bi okrivila celi srpski narod“, napisao je Mandić. Ohrabruje ga, kako je kazao, to da je poslanički klub PES-a već saopštio da ne prihvataju da čitav jedan narod bude okrivljen za genocid, kao i da su najveći svetski i jevrejski autoriteti po pitanju genocida utvrdili da se zločin u Srebrenici ne može tretirati na taj način. „Ne verujem da premijer Spajić može da prihvati da je sav srpski narod genocidan jer bi to značilo presudu i svim Srbima u Crnoj Gori.

Presuditi velikom delu svog naroda bilo bi ne samo neprihvatljivo, već i moralno neodrživo. Istinski smatram da Spajić ne misli da su Srbi genocidan narod, jer ne vidim zašto bi potpisivao koalicioni sporazum o saradnji sa predstavnicima navodno ‘genocidnog naroda’ „, naveo je Mandić. Najavio je da će po Spajićevom povratku iz Berlina hitno inicirati razgovore sa njim, ali i sa celom parlamentarnom većinom kako bi postigli dogovor koji će biti prihvatljiv za sve. „Moramo da gledamo u budućnost, a ne konstantno otvaramo rane iz prošlosti“, kazao je Mandić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ANDRIJA MANDIĆ PORUČUJE: Glasanjem o rezoluciji o Srebrenici CG bi okrivila ceo srpski narod”

  1. TAKO JE, POŠTOVANI ANDRIJA MANDIĆU👍DOŠAO JE ČES KADA SAV SRPSKI NAROD TREBA DA BUDE UJEDINJEN, MA GDE BIO, MA GDE ŽIVEO… ZANEMARIMO PARTIJE, VEĆ TEŽIMO KA UJEDINJENJU RADI OČUVANJA SRPSKOG RODA🙏 CRNA GORA TREBA ŠTO PRE DA POVUČE PRIZNANJE NEPOSTOJEĆE R KOSOVO. TO JE SVETA SRPSKA ZEMLJ- BILA, JESTE I ZAUVEK ĆE BITI. ŽIVEO SRPSKI NAROD, ŽIVELA SLOBODARSKA SRBIJA 🇷🇸

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter