Izvor:
17.05.2024 u 14:46
0

Pogledajte kako je GORELA ŠKOLA u Podgorici! Ministarstvo prosvete OSUDILO ponašanje đaka, izgorelo 50 kvadrata krova

Maturanti podgoričke Osnovne škole „Vlado Milić“ u Donjoj Gorici, zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade, javlja portal RTCG.

Direktorka škole Ivana Milić je za TVCG kazala da je oko 9.50 časova primetila iz kancelarije učenike sa bakljama ispred škole

– Izašla sam i pokušala da ih sklonim, ali oni su bacali baklje i uspela sam da ih odgurnem prema terenu gde su palili gume. Kada sam se okrenula, videla sam da gori krov škole i obavestila sam nadležne institucije da reaguju – kazala je Milić.

Ona je rekla da je bakljada tradicionalno organizovana kao i svake godine u svakoj školi.

– Mi kao škola ne možemo organizovati. Voleli bi da se proslavlja na neki drugi način. Učenici su u privatnoj režiji kupili. Učestvovali su, koliko znam, svi učenici devetog razreda – dodala je Milić.

Ona je navela da nisu očekivali da će baklja pasti na krov škole. Još uvek se ne zna kolika je šeta pričinjena na objektu osnovne škole u Donjoj Gorici, navodi portal.

– Učenici devetog razreda će, verovatno, biti sankcionisani. Jeste poslednji radni dan, ali oni još uvek nisu dobili svedočanstva. Oni su još uvek učenici naše škole – istakla je Milić.

Ona je navela da nije bilo povređenih, kao i da su odmah evakuisali učenike. Prema rečima Zdravka Blečića, v.d. komandira Službe zaštite i spasavanja, izgoreo je krovni deo objekta na spratu.

– Šteta je prelično velika. Kao što sami vidite, taj deo krova će  morati da se rekonstruiše, ali u svakom slučaju najbolje i najvažnije od svega je što su zaposleni u samoj školi evakuisali decu i sami se na jedan pravilan način izuzeli iz zone požara – rekao je on

Prema njegovim rečima, oni su u koordinaciji sa direktorkom škole i kolektivom, uspešno sanirali požar. Požar je, kako je kazao Blečić, lokalizovan za 10 minuta, a sada se radi na likvidaciji.

Na pitanje portala da li je do požara došlo usled paljenja baklji, kako javljaju pojedini crnogoski mediji, on je rekao da ne mogu da potvrde tu informaciju, ali da su na terenu ekipe MUP-a koje će vršiti uviđaj.

Ministarstvo prosvete osudilo neprimereno ponašanje učenika OŠ u Podgorici

Crnogorsko Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija osudilo je neprimerno ponašanje tokom proslave polumature učenika završnih razreda OŠ „Vlado Milić” u Podgorici, u kojoj je, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, došlo do požara i zatražilo sankcije za odgovorne i počinioce.

Ministarstvo je zahvalilo Upravi policije i Službi zaštite i spašavanja na blagovremenoj reakciji zahvaljujući kojoj, kako kažu, nije došlo do težih posledica.

– Ministarstvo će insistirati na adekvatnom utvrđivanju odgovornosti i sankcionisanju svih učesnika ovog incidenta. Apelujemo na nadležne organe da pooštre kaznenu politiku jer je za to krajnje vreme i niko nema prava da ugrožava bezbednost dece i zaposlenih u školama i uništava državnu imovinu – navodi se u saopštenju resora prosvete.
Tokom jutrošnje bakljade u pomenutoj osnovnoj školi u Podgorici zapaljen je krov te obrazovne ustanove.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter