Izvor: Kurir
10.04.2024 u 22:03
0

SVE JE VEĆ REŠENO MEĐU DIVOVIMA: Težak sudar – ATLETIKO-BORUSIJA i BARSELONA-PSŽ

Liga šampiona – četvrtfinale:

ATLETIKO MADRID – BORUSIJA DORTMUND 2:0

PSŽ – BARSELONA 0:1

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

1 / 5 FOTO: PROFIMEDIA

44. minut – MADRID:- Solidna šansa za Borusiju, Adejemi je šutirao, ali bez problema za Oblaka.

37. minut – PARIZGol za Barselonu, Rafinja je doveo goste u prednost. Fantastičan prodor i centaršut mladog Lamina Jamala, Donaruma je izbio loptu koja je došla do Brazilca kome nije bilo teško da postigne pogodak.

32. minut – MADRID: GOL ZA ATLETIKO, domaćini vode 2:0. Grizman je divno asistirao, egzekutor je bio Lino!

28. minut – MADRID : Markos Ljorente je zaradio žuti karton zbog prekršaja, a isto je prošao i Lino. Borusija je i dalje bez udarca u pokvir gola Madrišana.

23. minut – PARIZ: Novi opasan napad Barselone preko Rafinje, ali je donaruma odlično reagovao.

20. minut – PARIZ: Opasan napad Barselone, Donaruma je loše procenio let lopte koju je uputio Levandovski, ali je Nuno Mendeš izbacio loptu sa gol linije.

18. minut – PARIZ: PSŽ napada, ali se Barselona za sada uspešno brani. Konkretniji su domaćini. Nuno Mendeš je napravio dar-mar u protivničkom šesnaestercu, ali realizacija nije bila dobra.

15. minut – MADRID: Totalna dominacija domačina na početku meča, uputili su igrači Atletika pet udaraca na gol protivnika, dok gosti još uvek nisu zapretili.

5. minut – MADRID: Gol za Ateltiko, strelac je Rodrigo de Pol. Veliki pritisak Madrišana je urodio plodom, a De Pol je sjajno iskoristio grešku odbrane gostiju.

5. minut – PARIZ : Pršti u Parizu, Rafinja je istrčao sam ispred gola PSŽ-a, ali je Donaruma otklonio opasnost.

3. minut – MADRID: Atletiko je krenuo silovito, prvi korner za izabranike Čola Simeonea, ali je mređa gostiju ostala netaknuta.

2. minut – PARIZ: Prvi udarac iz ugla za PSŽ, centrirao je Asensio, ali bez opasnosti po gol gostiju.

1. minut – Počeli su mečevi u Parizu i Madridu.

20.30 – Legenda Barselone i PSŽ-a Brazilac Ronaldinjo prisustvuje meču na “ Parku Prinčeva“.

Ronaldinjo
FOTO: FRANCK FIFE / AFP / PROFIMEDIA

PARI SEN ŽERMEN – BARSELONA

PARIZ

Stadion: Park prinčeva

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

PARI SEN ŽERMEN (4-3-3): Donaruma – Markinjos, Beraldo, Ernandez, Mendes – Vitinja, Ruis, Li – Dembele, Embape, Asensio

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen – Kunde, Arauho, Kubarsi, Kanselo – Roberto, De Jong, Gundogan – Jamal, Levandovski, Rafinja

ATLETIKO MADRID – BORUSIJA DORTMUND

MADRID

Stadion: Metropolitano

Sudija: Marko Gvida (Italija)

ATLETIKO MADRID (5-3-2): Oblak – Molina, Himenez, Vitsel, Aspilikueta, Lino – Ljorente, Koke, De Pol – Morata, Grizman

BORUSIJA DORTMUND (4-3-3): Kobel – Rijerson, Humels, Šloterbek, Matsen – Džan, Zabicer, Nmeča – Sančo, Filkrug, Adejemi

Večeras se igraju druga dva duela četvrtfinala Lige šampionaAtletiko Madrid dočekuje Borusiju iz Dortmunda na „Vanda Metropolitanu“, dok će PSŽ dočekati Barselonu. Obe utakmice počinju u 21.00h, a dešavanja možete pratiti na Kurir LIVE blogu iz minuta u minut!

Nakon sinoćnjeg spektakla i čak 10 pogodaka, ništa manje uzbuđenja se ne očekuje ni u večerašnjim duelima.

Pred nama su dve fudbalske poslastice u rešiji najboljih evropskih ekipa.

Atletiko Madrid – Borusija Dortmund

Kada se pogleda žreb i koga su Madriđani sve mogli da dobiju za protivnike mnogi bi rekli da su najbolje prošli, ali ako se malo dublje pogleda situacija baš i nije takva. Nemačka ekipa ima odličan sastav i izuzetno su opasni ako im se ostavi mnogo prostora što je na svojoj koži najbolje osetio PSV u osmini finala.

„Jorgandžije“ su možda i iznenađujuće izbacile prolosezonskog finalistu Inter posle penala pa osokoljeni tim rezultatom će od prvog minuta jurišati na gol Kobela. Reklo bi se da je ekipa Dijega Simeonea blagi favorit, ali moraće to da potvrde na terenu.

PSŽ – Barselona

Derbi večeri se igra na „Parku prinčeva“ gde PSŽ dočekuje Barselonu u duelu dve ekipe koje ove sezone igraju dosta promenljivo, pogotovo u najelitnijem evropskom takmičenju.

Predvodniku ove generacije Parižana Kilijanu Mbapeu je ovo verovatno poslednja prilika da sa „Svecima“ podigne „ušati“ pehar, jer će na kraju sezone, ako je verovati sve glasnijim pričama obući dres Real Madrida. Zbog toga će biti silno motivisan kao i njegova ekipa, ali toga neće manjkati ni gostima.

„Blaugrani“ ne cvetaju ruže u prvenstvu, imaju osam bodova manje od Reala, pa takmičenje u Evropi vide kao eventualni spas sezone. Svakako duel ekipa koje svake godine pretenduju na najviše postolje i biće veoma zanimljivo ko će se bolje snaći u Parizu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter