Izvor: Tanjug
04.06.2023 u 13:31
0

PUTIN JE IZDAVAO NAREĐENJA I UPUTSTVA: PESKOV O TRENUCIMA KADA JE DRON PAO NA MOSKVU

Ruski predsednik Vladimir Putin je stalno dobijao obaveštenja na dan napada dronom na Moskvu i Moskovsku oblast, dobijao izveštaje, uključujući i telefonom, a kasnije je izdavao određena uputstva, budući da je predsednik i vrhovni vojni komandant, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 – Putin je dobijao izveštaje i od Ministarstva odbrane i Ministarstva za vanredne situacije, i od šefova regiona – Moskve i Moskovske oblasti. Izveštaji su stizali stalno. Pošto su informacije veoma brzo ažurirane, to su bili stalni telefonski pozivi. Zatim su usledila odgovarajuća uputstva šefa države, naređenja vrhovnog komandanta, i tako dalje – rekao je Peskov o Putinovom rasporedu tog dana.

 – Predsednik zemlje kao što je Ruska Federacija je zapravo na funkciji danonoćno – kazao je Peskov.

DRON UDARIO NA NAJVEĆU RUSKU VOJNU BAZU? DŽANKOJ NA KRIMU POGOĐEN

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, Ukrajina je u utorak ujutro izvršila teroristički napad dronom na objekte u Moskvi. Uključeno je bilo osam bespilotnih letelica: pet je oboreno iz kompleksa protivvazdušnih topova u Moskovskoj oblasti, tri su potisnute elektronskim ratovanjem i skrenule su sa predviđenih ciljeva. Pokrenut je krivični postupak po članu o terorističkom aktu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter