Izvor: BSC Happy
05.06.2023 u 19:44
1

NJIH 500: DOK „LAZAR“ ČEKA, TURCI STIŽU U BAZU „SULTAN MURAT“ NA KiM

Oko 500 turskih pripadnika mehanizovane pešadijske brigade NATO-a počela su da pristižu na KiM, saopšteno je danas iz Alijanse.

Navodi se da će oni u početku biti stavionirani u kasarni Sultan Murat, i da će na KiM biti stacionirani dokle god bude potrebno. Prošle sedmice najavljeno da će Turska, na zahtev NATO, u naredna dva dana poslati specijalce na KiM, koji će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu.

– Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade se raspoređuje na Kosovo – navelo je tursko ministarstvo na Tviteru.

KAD SRBI UDARE: Pripadnici KFOR-a završili na lečenju u Italiji

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je nakon razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom zahvalio je Turskoj na slanju pojačanja na Kim.

– Turska je važan i veoma cenjen saveznik, koji daje ključni doprinos NATO-u. To uključuje trupe za našu mirovnu misiju na Kosovu, što je još važnije sada, kada su tenzije velike – rekao je Erdogan.

U skladu sa mandatom prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na KiM se nalazi misija KFOR-a koja se trenutno sastoji od preko 4.200 vojnika iz 27 zemalja članica NATO.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NJIH 500: DOK „LAZAR“ ČEKA, TURCI STIŽU U BAZU „SULTAN MURAT“ NA KiM”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter