Izvor: TANJUG
04.10.2023 u 22:05
4

SAVETNIK MEDLIN OLBRAJT: Džejms O’Brajen imenovan za pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu

Američki Senat potvrdio je danas imenovanje Džejmsa O’Brajena za pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

Za imenovanje O’Brajena glasalo je 67 senatora, dok je protiv bio 31 senator, saopšteno je iz Senata. Pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Evroaziju je na čelu Biroa za evropske i evroazijske poslove i, između ostalog, biće nadređeni izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru.

AMERIKA PUŠTA UKRAJINU NIZ VODU? Ovo se dešava prvi put u istoriji SAD

O’Brajen je devedesetih bio specijalni izaslanik predsednika SAD za Balkan, a bio je i viši savetnik bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt, navedeno je u njegovoj biografiji na sajtu Stejt departmenta.

On je pomogao u formulisanju Dejtonskog sporazuma 1995. godine, a bio je i deo američke delegacije tokom pregovora u Rambujeu 1999. godine. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “SAVETNIK MEDLIN OLBRAJT: Džejms O’Brajen imenovan za pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu”

  1. Sve gori od goreg, još da se ona pojavi iz mrtvih , odmah Putin treba da im pripreti kao oni nama i to baš kada on bio savetnik , da će biti sravnjeni sa zemljom ako bilo šta pokušaju na našem prostoru što je protivno pravnim normama koje važe za celi svet, dosta je bilo .

    0
    0
    Odgovori
  2. On je opasnost ne samo za Srbe ponovo već i za Evropske države koje još makar malo drže do sebe i svoje države u nekedašnjem obliku ali dok te države to shvate možda i propadnu ionako su na pola puta od propadanja .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter