IDEALAN ZA ZIMSKE DANE: Kolač od jabuka i griza
Nema ni bržeg ni jednostavnije kolača, a koliko je božanstvenog ukusa i mirisa govori to što ostaje najpopularniji u jesenjim danima.
Poslastice od jabuka omiljene su u jesenjim mesecima, a ako klasičnom kolaču od jabuka, brašna i griza dodate čak pola kesice cimeta – dobićete spoj ukusa koji se pamti i podseća na detinjstvo.
Ovaj dezert ćete umutiti za tren oka, a najveći deo posla je rendanje jabuka.
PIROŠKE BEZ KVASCA Brzo se prave, mogu biti i užina i obrok
Nakon što sve završete, ostaje vam samo da nestrpljivo čekate da se ispeče dok se vašim domom širi predivan miris cimeta.
Sastojci:
1 jaje
1 šolja brašna
1 kesica praška za pecivo
2 šolje rendanih jabuka
1 šolja griza
1 šolja šećera
1 kesica vanilinog šećera
1/2 šolje ulja
1/2 šolje mleka
pola kesice cimeta
šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Očistite i izrendajte jabuke, pa im dodajte šećer i vanilin šećer i ostavite da puste sok.
- U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet, griz, šećer i vanilin šećer, pa postepeno uz mešanje dodajte ulje, mleko i jaje. To dobro umutite.
- Obložite pleh za pečenje pek-papirom, pa sipajte pola smese na dno i protresite da se ravnomerno rasporedi.
- Potom poređajte fil od jabuka, pa prelijte preostalim testom.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suva, najmanje 25 minuta.
- Kad se prohladi, pospite šećerom u prahu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74