Izvor: Happy BSC Portal/ Index.hr
29.11.2023 u 22:15
0

SKUPLJAO KOVANICE 45 GODINA, A ONDA JE SAV SITNIŠ UKRUPNIO: Evo koliko je novca dobio i šta je s njim uradio (VIDEO)

Mnogi ljudi tokom godina razviju hobi skupljanja stvari, poput magneta za frižider ili samolepljivih sličica, a jedan Amerikanac skupljao je kovanice.

73-godišnjak Ota Anders iz Luizijane skupio je hiljade kovanica. Započeo je s jednom plastičnom flašom nalik onoj koja ide u aparat za vodu, a napunio je ukupno 15 takvih boca.

MALI TRIKOVI KOJE TREBA PRIMENITI: Kako da se osetite srećnije za samo 60 sekundi

45 godina skupljao kovanice

Nakon što je 45 godina skupljao kovanice, odlučio je da ih unovči.

– Uočavanje izgubljenog ili bačenog novčića me podsećalo da budem zahvalan – rekao je.

Objasnio je kako je uspeo da skupi toliko sitnih kovanica. „Nikada nisam trošio sitne kovanice. Radije bih platio novčanicom nego dao kovanicu“, rekao je.

I ne samo to, učenici škole u kojoj je predavao su mu često davali kovanice, ali on nikad nije prihvatao donacije. Kada bi mu učenik doneo nekoliko kovanica, on bi mu vratio taj iznos u krupnijem obliku.

Koliko je ukupno novca skupio

Ota je nakon tolikih godina skupljanja kovanica odlučio da ode u banku i preda ih. Skupio je pola miliona kovanica, što je iznosilo 5.135,14 dolara. Taj je novac potrošio na plaćanje računa stomatologu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter