
Foto: instagram/štazarucak
RECEPT ZA POSNU SARMU: Idealan ručak za zimske dane
Sarmu možete da prilagodite i posnoj trpezi.
Potrebno je:
- listovi kiselog kupusa
- 1 viliki praziluk
- 1 veća šargarepa
- 1 manji celer
- 1 manji krompir
- 1 cela glavica belog luka
- 2 kašike ajvara
- 2 kašike ječmenih pahuljica
- 100 g pirinča
- malo suvog začina
- mlevena paprika i tucana ljuta
- lovorov list
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk, šargarepu, pa dodavati jedno po jedno seckano povrće: celer, krompir, dodati pahuljice opran pirinač, seckan beli luk…
Dodavati začine, mlevenu papriku, biber, suvi začin i ajvar. Sve dobro izjednačiti. Listu kupisa ukloniti deblji deo lista, staviti punu kašiku nadeva, saviti sa strane i uviti sarme malo poduže.
Ređati uspravno u šerpu. U sredinu naseckati sredinu kupusa koja je ostala, dodati jos malo paprike, ako imate malo dimljene ribe dobo ce doći.
Ubaciti lovorov list, preliti vodom i krčkati sarmu 2,5 sata na tihoj vatri. Po želji zapeći. Uživajte u savršenstvu ukusa.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BEZ PEČENJA I KUVANJA: Najukusniji kolač od jagoda za manje od deset minuta

UKLJUČITE GA U SVOJU ISHRANU: Proleće donosi maslačak na trpezu

PO RECEPTU POZNATOG KUVARA: Portugalski rolat od pomorandže

RECEPT DANA: Francuska supa od luka

DORUČAK KOJI JE PRAKTIČNO DEZERT: Proteinski čia puding
