Izvor: Alo.rs
15.01.2024 u 12:02
0

IDF PREŠAO U NOVU FAZU RATA: Otrkriveno šta se dešava sa taocima

Sukob Izraela i Hamasa – 101. dan. Izraelska vojska je saopštila da je prešla u novu fazu rata i da je sada fokusirana na južni deo enklave.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi ocenjuje da je vreme da Izrael smanji operacije u Gazi. Portparol Hamasa je izjavio je da su „mnogi“ izraelski taoci držani u Pojasu Gaze verovatno ubijeni i okrivio Izrael za njihovu sudbinu.

Lider Hezbolaha Hasan Nasrala je poručio da će nastaviti sa sukobima sa izraelskim snagama na granici sa Libanom do kraja izraelske ofanzive u Gazi. Više od 50 zemalja podržalo tužbu protiv Izraela.

LANSIRANA HIPERSONIČNA RAKETA: Severna Koreja poručila samo jedno

Racija izraelskih snaga u kampus palestinskog univerziteta

Izraelska vojska izvršila je raciju u palestinskom Nacionalnom univerzitetu An-Najah u Nablusu.

Izraelske snage bezbednosti uhapsile su tokom noći više studenata tokom racije u kampusu Nacionalnog univerziteta An-Najah, javlja palestinska novinska agencija Vafa.

Predsednik Irana osudio američke vazdušne udare na Jemen

Iranski predsednik Ebrahim Raisi osudio je američke vazdušne udare na Jemen, rekavši da su napadi otkrili ono što je on nazvao istinskom agresivnom prirodom SAD, prenela je danas iranska novinska agencija IRNA.

On je u telefonskom razgovoru sa šefom Vrhovnog političkog saveta jemenskih Huta Mahdijem el Mašatom istakao da principijelni stav Irana ostaje podrška bespomoćnim Palestincima.

Govoreći o američkim udarima, Raisi je rekao da takve akcije odbacuju i osuđuju nacije sveta koje traže slobodu.

El Mašat je rekao da Jemen čvrsto stoji u suprotstavljanju Izraelu i podršci narodu Gaze.

Hamas: Mnogo talaca je ubijeno poslednjih dana, udari na Izrael će se proširiti

Portparol HamasA Abu Obeida izjavio je danas da su mnogi izraelski taoci držani u Pojasu Gaze verovatno ubijeni i okrivio Izrael za njihovu sudbinu.

– Sudbina mnogih izraelskih talaca i zatočenika postala je neizvesna poslednjih nedelja zbog cionističke agresije. Najverovatnije, mnogi od njih su nedavno ubijeni, ostali su svaki čas u velikoj opasnosti, a neprijateljsko rukovodstvo i vojska snose punu odgovornost – istakao je Obeida u televizijskom obraćanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter