Izvor: INFORMER
15.01.2024 u 12:56
22

POSLE NAJAVA BERLINA- ZAGRMELA ZAHAROVA: Moskva reagovala na tajni plan Nemačke za rat sa Rusijom! „Poslali su Bundesveru…“

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na navodni tajni plan Nemačke, koji je objavio

Navela je da je pročitala tekst i da je „moćan prošlogodišnji horoskop za ribe u raku“, aludirajući da plan nije inovativan i da će doživeti isti neuspeh poput ukrajinske dugo najavljivane kontraofanzive koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Ne isključujem mogućnost da je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova pod vođstvom Berbokove poslalo Bundesveru analitički deo plan – napisala je Zaharova na Telegramu.

Nemačka se sprema za rat NATO-a i Rusije, koji bi, prema scenariju nemačkog Ministarstva odbrane, mogao da počne u leto 2025. nakon poraza ukrajinskih oružanih snaga, piše „Bild“ pozivajući se na navodno tajni dokument Bundesvera.

„To je scenario koji korak po korak, mesec za mesecom, opisuje kako će se ponašati Vladimir Putin i kako će NATO morati da se brani. Na osnovu tog scenarija eskalacija će početi za samo nekoliko nedelja nakon čega će desetine hiljada nemačkih vojnika morati da ode u borbu“, navodi se u članku.

scenario predviđa da će Rusija pokrenuti još jedan talas mobilizacije i pozvati dodatnih 200.000 ljudi u vojsku u februaru 2024. godine. Kremlj će zatim na proleće pokrenuti ofanzivu velikih razmera u Ukrajini i zbog nedovoljne podrške Zapada poraziti ukrajinske oružane snage do juna 2024. godine.

Dalje, prema tom scenariju, Ruska Federacija isprovociraće agresiju na etničke ruske manjine u baltičkim državama. Doći će do sukoba koje će Rusija iskoristiti u septembru kao izgovor za održavanje velikih vežbi u kojima će učestvovati 50.000 vojnika u zapadnoj Rusiji i Belorusiji.

Rusija će zatim, navodi Bild, prebaciti trupe i rakete srednjeg dometa u oktobru 2024. u Кalinjingrad sa ciljem da napadne koridor Suvalki koji preko teritorije Litvanije povezuje Кalinjingradsku oblast sa Belorusijom.

U decembru – odmah posle američkih izbora – tamo mogu da počnu granični sukobi i nemiri. Ruska Federacija će pokušati da iskoristi činjenicu da bi politički sistem u SAD mogao biti paralizovan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

22 thoughts on “POSLE NAJAVA BERLINA- ZAGRMELA ZAHAROVA: Moskva reagovala na tajni plan Nemačke za rat sa Rusijom! „Poslali su Bundesveru…“”

  1. Нека се сотонисти спремају ући ће у пакао који траже.Милостиви Бог Ће сачувати своје Православље.Амин!

    0
    0
    Odgovori
  2. Rusiju ne zanima nista osim ukrajine njenog pridruzenja glibavoj nato cizmi i rusija mora da uspije i ispuni sve svoje ciljeve u ukrajini sve ostalo je ne zanima osim ako ne bude ispeovocirano od strane glibave cizme a ako glibava cizma bude htjela rat sa rusijom i na bili koji nacin ugrozi postojanje RF to ce bit kraj svih nas i mislim da glibava cizma nije spremna na samounistenje iako je mrzna prema rusiji vodi do samounistenja

    0
    0
    Odgovori
  3. E po Nemci nakzad ce te biti zbrisani sa lica zemlje. Svako sta trazi to i na kraju dobije. Rusi mora da isprave gresku Gorbacova. I Englezima bi bilo bilje da se smire ,mislim da su oni vrlo blizu da Putina razbesne. Rusi imaju atomsko , a Amerikanci dok se sete da treba da pimognu saveznicima. I Nemacku i Englesku prekrice trava zaborava mog.

    0
    0
    Odgovori
  4. Naravno da se znalo od ranije da ako plan NATOa sa Ukrajinom propadne da će SAD (NATO) pokušati nešto novo da urade sa baltičke strane i optuže Rusiju za to.

    0
    0
    Odgovori
  5. Ne cude ovako debilna promisljanja Berbokove i nove Nemacke politicke elite, posto oni nisu oprezni sa rusima kao njihovi predhodnici, ge su neki znali a neki i preziveli ’45. Ovi danas nasmrkani ideoloskim Blunberskim teorijama, o zapadnoj izuzetnosti, pa i od odgovornosti, srljaju opet mecki na rupu. Istorija se izgleda ponavlja.

    0
    0
    Odgovori
  6. nemci su dobro iskoristili ameriku valjda ce ameri shvatiti to a onda sledi pakao celom zapadu jer sve ce izaci na videlo zvi bili pa vdeli

    0
    0
    Odgovori
  7. Ова, Аналена Бербок је тако очигледно загрижени фашиста.И поред свих економских проблема у својој земљи, рупе у буџету, великог не задовољства грађана, сталних штрајкова и испражњених војних магацина она планиа рат са Русијом. Ако немачки народ нешто не предузме нека им је Бог у помоћи и ако нису заслужили.

    0
    0
    Odgovori
  8. Najžalije mi Njemačke što je dozvolila da ih Amerika uništi ekonomski tako su naivno naseli njihovoj igri smatrao sam Nemce pametnom nacijom ali ovo pokazuje da su i naivni i glupi

    0
    0
    Odgovori
  9. Zar nije najbolje povući se i priznati Rusiji pobedu, a radi mira uzeti delove Ukrajine, Poljake i koga god još, koga Nemačka treba!!! Potpisati sporazum o saradnji i izvući živu glavu i celo dupe, a ostali neka se snalaze!!! Evo rešen problem Nemačke, Evrope i trećeg rata!!! To Nemački narod može izdejstvovali samo da smene ona dva huškača i huškačicu da nebi bilo seksizma!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter