Izvor: nova
13.05.2024 u 20:22
1

RUSI OTVARAJU NOVI FRONT U BLIZINI HARKOVA: „Situacija je teška!“

Rusija tvrdi da su njene snage ušle u grad Vovčansk na severoistoku granice, u blizini drugog po veličini ukrajinskog grada Harkova. Ukrajina je potvrdila da je Rusija danas intenzivirala kopnene operacije prema Harkovu, napadajući nove oblasti sa malim operativnim, borbenim grupama kako bi proširila front i iscrpljivala ukrajinske snage, ali ne i da su ruske trupe ušle u Vovčansk.

Guverner Harkovske oblasti Oleh Sinjehubov je ocenio da je „situacija teška“

Prema njegovim rečima, ruske trupe od petka prodiru u Ukrajinu blizu drugog po veličini ukrajinskog grada Harkova, otvarajući novi, severoistočni front u ratu koji se skoro dve godine vodio uglavnom na istoku i jugu, navodi Rojters.

S obzirom na napredak ruskih snaga sa severoistoka prema istoku, deo već iscrpljenih ukrajinskih snaga sa istočnog dela linije fronta mogao bi da bude primoran da se uključi u borbe.

„Neprijatelj pokušava namerno da rastegne liniju fronta, napadajući u malim grupama, ali u novim pravcima. Situacija je teška“, rekao je guverner Sinjehubov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSI OTVARAJU NOVI FRONT U BLIZINI HARKOVA: „Situacija je teška!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter