Izvor: HAPPYBSC
23.05.2024 u 13:31
0

ZAHAROVA NAJOŠTRIJA DO SADA: Nemačka odbija da prizna genocid!

PORTPAROLKA ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Berlin odbio da prizna blokadu Lenjingrada od Trećeg Rajha kao čin genocida.

– Vlasti Savezne Republike Nemačke uporno odbijaju da zvanično priznaju zločine Trećeg Rajha protiv čovečnosti kao akte genocida nad narodima Sovjetskog saveza, počinjene u periodu Velikog otadžbinskog rata. Pre svega, oni odbijaju da priznaju blokadu Lenjingrada kao takav zločin. To proizilazi iz nedavnog odgovora Ministarstva spoljnih poslova Nemačke na notu ambasade Rusije u Nemačkoj, sa odgovarajućim zahtevom ruske strane – rekla je ona.

 

U diplomatskoj noti ambasade Rusije u Berlinu, koja je dostupna RIA Novosti, navodi se da Moskva insistira na zvaničnom nemačkom priznavanju zločina Trećeg rajha kao čin genocida

U dokumentu se primećuje „kontradiktorni pristup pitanju zvaničnog priznavanja zločina protiv čovečnosti kao činova genocida, počinjenih od Nemačke u prošlosti“.

Na taj način, dodaje se, Berlin je priznao zločine genocida iz doba kolonijalizma, ali to još nije učinjeno u vezi sa delima protiv naroda Sovjetskog saveza u periodu Drugog svetskog rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter