Izvor: Kurir
23.05.2024 u 21:46
0

„STRELJAO MI JE DECU, JA ĆU DA MU PRESUDIM“! Ovako su roditelji reagovali čim je ON zakoračio u sudnicu

Advokat Nebojša Perović, koji zastupa Nemanju Ilića, jednog od 12 ljudi koji su preživeli masakr Uroša Blažića 4. maja 2023. godine, bio je danas u sudnici Višeg suda u Smederevu kada je došlo do incidenta i napada na Uroša Blažića.

Perović je naveo da se incident dogodio čim su stražari u sudnicu uveli Uroša Blažića sa lisicama na rukama i nogama i pancirom. Kako je dodao, sve je trajalo jako kratko, nekih petnaestak sekundi.

– Ono što se desilo u sudnici jeste to da su ljudi, oštećene porodice, prilikom ulaska Blažića počeli da guraju stolice, a toliku masu ne možete da zadržite i pored tolikog obezbeđenja. Sve je to trajalo oko 10 do 15 sekundi koliko je trebalo stražarima da shvate šta se dešava i da izvedu Blažića napolje. Njegov otac nije ni stigao da uđe u sudnicu – opisao je Perović posle ročišta koje je na kraju održano uz prisustvo sudije, advokata i tužioca, a odlučeno je da se ovo suđenje ubuduće održava u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.

ADVOKAT NEBOJŠA PEROVIĆ ZA HAPPY TV: „Desila se očekivana stvar, to je prvi susret porodica sa zlotvorom“

Perović je dalje naveo i „da je roditeljima žrtava i preživelima suočenje sa ubicom jako teško“.

– Suočenje sa ubicom je preteško i čim je on zakoračio u sudnicu roditelji su reagovali – dodaje je i naglasio da je u sudnici, kao i isperd nje bilo mnogo pripadnika obezbeđenja, sudske straže, čuvara i policije.

Inače, kako je po izlasku iz sudnice rekla Zorica Panić, majka ubijenih Kristine i MIlana Panića, nju je izrevoltiralo to što je Blažić u sudnicu ušao spuštene glave i sa pancirom na grudima.

– Ja sam uzela policajcu šaržer! Kada je ušao u sudnicu svi su skočili kao i moj muž i ja. Streljao mi je decu, pa neće da mu se sudi, ja ću da mu presudim – vikala je ispred suda Zorica, majka Kristine i Milana Panića.

I majka ubijenog Dalibora Todorovića navela je da ju je pogodilo to što je okrivljeni bio okružen stražarima i sa pancirom.

– Godinu dana ja venem, a oni bi njemu da sude! Čuvaju ga od nas… – rekla je Danijela, Daliborova majka koja se potom srušila ispred suda, a ekipa Hitne pomoći joj pruža neophodnu pomoć.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter