Izvor: b92
23.05.2024 u 11:51
0

ADVOKAT NEBOJŠA PEROVIĆ ZA HAPPY TV: „Desila se očekivana stvar, to je prvi susret porodica sa zlotvorom“

Suđenje masovnom ubici Urošu Blažiću izmešta se iz Višeg suda u Smederevu u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, rekao je advokat Nebojša Perović, punomoćnik mladića ranjenog u masakru u Duboni i Malom Orašju. Pored Blažića danas je trebalo da počne i suđenje njegovom ocu.

Nakon haosa u Višem sudu u Smederevu, kada su roditelji ubijenih u Duboni i Malom Orašju verbalno nasrnuli na Uroša Blažića i njegovog oca, u trenutku dok su ih uvodili u sudnicu,  objašnjavaći da iako je ovo suđenje trebalo da bude zatvoreno za javnost i zbog naboja emocija od sstrane roditelja i ranjenih te prvog sureta sa ubicom, zastupnike jednog od ranjenih mladića advokat Nebojša Perović kaže  da se dogodila očekivana stvar.

Kada  su Blažići izvedeni iz sudnice, prilikom čega je Blažića, odevenog u pancir, pratio veći broj straraža, doneta je odluka da se suđenje prekida. Usledila je odluka predsedavjućeg sudije ali i predsednika suda, da se zbog bezbednosnih razloga suđenje prekidai izmešta, a sam   postupak će biti nastavljen u Specijalnim sudu u Beogradu.  Advokat Perović smatra da će zbog prevelikog intersovanja javnosti najverovatnije biti održavano u najvećoj sali u Ustaničkoj ulici.

 

Podsetimo, suđenje je trebalo da počne u 10 sati, a na današnjem ročištu optuženi Uroš Blažić je trebalo da se izjasni o krivici. Inače, optuženom Blažiću preti 20 godina robije za masakr jer je u trenutku izvršenja krivičnih dela bio mlađi punoletnik, odnosno nije imao navršenu 21 godinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter