Izvor: Kurir
23.05.2024 u 21:24
0

OVAJ ČIN POKAZUJE DUBINU NJIHOVOG ZLA! Uznemirujući snimak mučenja ženskih taoca

Forum porodice talaca iz Izraela objavio je snimak koja prikazuje otmicu IDF-ovih vojnikinja tokom 7. oktobra prošle godine, snimljenu kamerama koje su imali pripadnici Hamasa.

Žene su prekrivene krvlju, dok im stavljaju lisice i guraju ih uz zid, prenosi „Israel Hayom“.

OBEĆANJE ILI POPULIZAM U KAMPANJI: Ako postanem predsednik, Putin će za mene osloboditi novinara Gerškoviča

Snimak je objavljen kako bi se izvršio pritisak na vladu premijera Benjamina Netanjahua da obezbedi njihovo oslobađanje.

 

Roditelji vojnikinja odlučili su u sredu da objave snimak, kako bi prikazali nasilan i degradirajući tretman koji su njihovi članovi porodice preživeli. Video je, navode, montiran i cenzurisan, zbog čeha ne uključuje uznemirujuće delove ili izrazito nasilne scene.

Lica nekih devojka su modra i krvava.

Taoci objašnjavaju da imaju prijatelje u Palestini, dok pripadnici Hamasa međusobno govore da ih treba fotografisati. Počeli su da viču na vojnikinje: „Tišina! Sedi“, uz pretnje da će ih streljati. U jednom trenutku su seli pored žena i rekli: „Evo devojaka!“, koristeći izraz na arapskom koji implicira da mogu zatrudneti, dodajući: „Ovo su cionisti, tako ste lepe“.

Izjavili su pred taocima i da su im braća umrla zbog njih, i da će ih zbog toga ubiti. U bazi Nahal Oz ubijeno je 15 posmatrača IDF-a, ali veruje se i da su neki od njih uzeti kao taoci. IDF nije rekao koliko ih je još uvek u zarobljeništvu.

– Ovo je najužasniji video koji sam dosad videla, pokazuje dubinu njihovog zla. Nisu samo došli i oteli ih, oni su psihički mučili te devojke. Ovo je još jedan dokaz da naš najveći strah, silovanje, nije samo strah jer dobijamo toliko indikacija da se to stvarno događa – rekla je Ešli Vaksman-Bakši, rođaka jedne od vojnikinja sa snimka.

Smatra da svet počinje da zaboravlja da tamo ima mladih žena, objašnjavajući da iako ceo svet priča o Hagu, najvažnije je da se taoci vrate.

Podsetimo, Izrael je obećao da će uništiti Hamas i pokrenuo veliku ofanzivu protiv Pojasa Gaze u znak odmazde za napad od 7. oktobra, koji je rezultirao smrću više od 1.170 ljudi, većinom civila. Ranije je objavljeno da od 252 osobe koje su uzete kao taoci tokom napada, 124 još uvek drže u Gazi, uključujući 37 mrtvih, prema podacima izraelske vojske.

Od 7. oktobra više od 35.000 Palestinaca, većinom civila, ubijeno je u Pojasu Gaze u izraelskim bombardovanjima i vojnim operacijama, navodi Ministarstvo zdravlja Hamasa, koji vlada Gazom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter