Izvor: B92
19.02.2024 u 21:45
0

KRAJ! Još jedan gigant prestaje sa proizvodnjom PAMETNIH TELEFONA

Kompanija Meizu izlazi iz poslovanja sa proizvodnjom pametnih telefona, fokusiraće se na nešto drugo.

Kompanija Meizu izlazi iz poslovanja sa proizvodnjom pametnih telefona, fokusiraće se na nešto drugo.Meizu Technology, kompanija u vlasništvu proizvođača automobila Geely, kaže da je AI budućnost i investiraće sve u veštačku inteligenciju.

Prema navodima iz objave na kineskoj mreži Weibo, tim koji je kreirao FlymeOS će biti restruktuiran kako bi radio na novim AI terminalima, a koristiće globalno dostupne LLM-ove kao što je Open AI.

Kako ističe Šen Žiju, izvršni direktor Xingji Meizu Group-a, korisnici pametnih telefona prave velike pauze između nadogradnji svojih uređaja – u proseku 51 mesec, što je više od četiri godine. Zato više neće biti Meizu 21 Pro, Meizu 22 i Meizu 23 uređaja.

Kompanija je već postavila temelje za svoje iskustvo sa više terminala, kada je objavila Flyme Auto – infotainment sistem za vozila koje kreira Geely, uključujući Polestar i Lotus. Oni se lako i brzo povezuju na FlymeOS 10 uređaje, kao što su Meizu 20 i Meizu 21 premium modeli.

Novi operativni sistem je kreiran kako bi se koristio u eri veštačke inteligencije i biće lansiran tokom 2024. godine. Prvi hardverski proizvod, pokretan tim AI-jem, ćemo takođe videti ove godinhe.

Podrška za aktuelne Meizu telefone će ostati u Kini, dok nema informacija za uređaje objavljene na globalnom tržištu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter