Izvor: B92
19.02.2024 u 17:26
0

„AI BI MOGAO DA UNIŠTI ČOVEČANSTVO“ Jeziva predviđanja stručnjaka, nije nam mnogo ostalo DO KRAJA

Elizer Judkovski, poznati istraživač i stručnjak za veštačku inteligenciju, obratio se sa novim predviđanjem o budućnosti čovečanstva.

Elizer Judkovski, poznati istraživač i stručnjak za veštačku inteligenciju, obratio se sa novim predviđanjem o budućnosti čovečanstva.

„Ako biste me pribili uza zid i naterali me da ponudim verovatnoće za neke stvari, imam osećaj da naše trenutno preostalo vreme više izgleda kao pet nego kao 50 godina. Može biti dve godine, može biti 10“, rekao je Judkovski u nedavnom intervjuu za Guardian.

„Poteškoća je u tome što ljudi ne shvataju. Imamo trunke šanse da čovečanstvo preživi“, rekao je on

Judkovski, koji je osnivač Instituta za istraživanje mašinske inteligencije u Kaliforniji, veruje da tehnologija verovatno predstavlja egzistencijalnu pretnju.

Njegove primedbe su uvek provokativne, a oni koji prate razvoj veštačke inteligencije možda se sećaju prošle godine, kada je Judkovski pozvao na bombardovanje data centara kako bi se zaustavio uspon AI.

On je preispitao tu konkretnu tvrdnju i za Guardian je rekao da i dalje stoji iza ideje o bombardovanju data cenatara, rekao je, ali više ne smatra da bi nuklearno oružje trebalo da se koristi za njihovo uništavanje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter