Izvor: HAPPBSC
13.05.2024 u 22:38
1

LAJČAK OPET TRAŽI FLEKSIBILNOST: Rešenje za pitanje upotrebe dinara na KiM može se postići uz kompromis

Secijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je večeras uverenje da se privremeno održivo rešenje za pitanje upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji može postići, uz „fleksibilnost i kompromis obe strane“. „Kasnije ove nedelje, ugostiću glavne pregovarače Kosova i Srbije u razgovorima sa ciljem pronalaženja održivog privremenog rešenja za one na koje utiče uredba Centralne banke Kosova (CBK) o gotovinskim transakcija. Siguran sam da se sporazum može postići, ali to će zahtevati fleksibilnost i kompromis obe strane“, napisao je Lajčak na Fejsbuku.

On je najavio da će prethodno boraviti u poseti Finskoj, nakon „naporne nedelje u SAD“, gde je, kako je naveo, imao važne, korisne i detaljne razgovore sa zvaničnicima Stejt departmenta, Saveta za nacionalnu bezbednost i Ujedinjenih nacija. „Pored toga, imao sam zanimljive razgovore sa ambasadorima, u istraživačkim centrima i sa organizacijama civilnog društva. Neprocenjivo je razmeniti stavove, razgovarati o odnosu Evropska unija – Zapadni Balkan i uskladiti naše perspektive o situaciji u regionu“, zaključio je Lajčak.

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, na kojoj će se razgovarati o pronalaženju rešenja u vezi sa odlukom takozvane Centralne banke Kosova o upotrebi dinara, biće održana u sredu u Briselu, izjavio je ranije danas portparol Evropske komisije Peter Stano. Stano je na brifingu za novinare u Briselu rekao da EU očekuje da obe strane pokažu fleksibilnost i spremnost da postignu kompromis.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LAJČAK OPET TRAŽI FLEKSIBILNOST: Rešenje za pitanje upotrebe dinara na KiM može se postići uz kompromis”

  1. Ovo treba da se najuri u …koja fleksibilnost ,ona što nas je i dovela do zida .Sve daš ,ne dobiješ ništa i još te naplaćuju. Smradovi,terajte ih bre ,naš rezultat je raseljeni Srbi ,hapšenja bez odgovora,progon svih vrsta,optužba da smo genocidni šteta što nismo humani ko izraelski, sad bi glavi grad Srbije bio Beč,a šiptari bi čuvali ovce u brdima Prokletija, hrvati bi bili Srbi sa govornom manom,a bosanski fanatici bi pili kahvu i pevali sevdalinke, …….e pa sad braćo j…demokratija eu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter