
Foto: Printscreen/Youtube/Lokal info
NAJBOLJA JELA ZA PETROVSKI POST: biramo samo ono najukusnije
Potaž od oraha i celera
Sastojci:
1 kg celera
100 g crnog luka
100 g oraha
1 veza majčine dušice
so, beli biber, maslinovo ulje
4 kašike posne pavlake za kuvanje
Priprema:
Celer pecite u rerni oko 2 sata na 180 stepeni. Crni luk iseckajte na kockice, pa ga prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte orahe, dinstajte još koji sekund, dodajte celer i nalijte litar vode. Kuvajte oko pola sata, pa dodajte začine. Supu izblendirajte štapnim mikserom i pospite seckanim orasima i ukrasite posnom pavlakom.
Papula
Sastojci:
500 g belog pasulja tetovca
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 dl ulja
sitna crvena paprika
biber
so
AROMATIČNA I PIKANTNA PAŠTETA OD PASULJA: Po receptu pevačice Zorice Marković
Priprema:
Pasulj operite, prelijte vodom i stavite da se kuva. Kad provri procedite, prelijte novom mlakom vodom i nastavite sa kuvanjem. Skuvan pasulj procedite i ispasirajte, zatim začinite solju i biberom, dodajte malo vode u kojoj se kuvao i izmiksajte kako biste dobili finu glatku masu. Očistite i sitno iseckajte crni luk i beli luk. Propržite ih na ulju a zatim dodajte izmiksan pasulj. Ukoliko ne volite beli luk, možete i bez njega da pripremite ovo jelo. Promešajte, kratko propržite i dodajte dve kašičice sitne crvene paprike.
Posne bolonjeze
Sastojci:
1 glavica karfiola
2 šargarepe
150 g belih šampinjona
150 g šampinjona
1 crni luk
3 čena belog luka
200 g mlevenih oraha
500 ml paradajz pelata
so, biber, origano, bosiljak, pola kašičice meda,
posna testenina
Priprema:
U multipraktik stavite karfiol, šargarepu, pečurke, crni i beli luk, pa sve sitno sameljite. Mleveno povrće sipajte na zagrejan tiganj i ostavite da se dinsta dok većina tečnosti ne ispari. Sameljite i orahe, pa ih dodajte ostalom povrću i začinite po ukusu. Nalijte paradajz, dodajte med, pa ostavite da se krčka još 15 minuta. Poslužite uz posnu testeninu.
Hrskavi oslić
Sastojci:
1 kg fileta oslića
2 kašike kukuruznog brašna
2 kašike belog brašna
1 kašika ljute tucane paprike
so
suvi biljni začin
ulje
Priprema:
Odmrznutu ribu isecite na komade. Začinite solju i suvim začinom. Napraviti smesu od brašna, paprike i začina, pa uvaljajte komade ribe sa obe strane u napravljenu smesu. Ostavite ih u frižideru barem sat vremena. Na ulju pržite ribu dok ne dobije bakarnu boju.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije

POSTOJI NAČIN DA ZAISTA SMRŠATE: Da li znate šta je kalorijski deficit?
