
Foto: Printscreen/Youtube/Lokal info
PASTRMKA SA PEČURKAMA Riblji specijalitet za dane posta koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
U sočnom i slasnom spoju sa pečurkama, za pravo uživanje.
- 4 manje pastrmke
- kašičica biljnog začina
- 3 kašičice limunovog soka
- 150 g šampinjona
- 150 g bukovača
- 2 celerove stabljike
- 50 ml belog vina
- kašičica naseckanog peršuna
- 2-3 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu suvim začinom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane oko 5 minuta, a zatim je stavite na toplo mesto. Na istoj masnoći propržite narezane stabljike celera i pečurke te ih pržite desetak minuta, malo posolite, polijte vinom i još kratko propržite. Tople pastrmke poslužite sa pripremljenim pečurkama, celerom i kuvanim krompirom.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije
