Izvor: Alo
09.07.2024 u 16:52
0

PIJEM I PLAČEM: Vesnu de Vinču zadesila neopisiva tragedija

On je bio njen oslonac.

Čuvena novinarka, spisateljica i vlasnica kompanije „Miss You“ Vesna de Vinča doslovce je slomljena od bola zbog gubitka bliske osobe.

JOCA STEFANOVIĆ SMUVAO STARIJU KOLEGINICU: Pevačica pevala Zlatanu Ibrahimoviću i bila hapšena, a ovo su detalji veze

Pre samo nekoliko dana, Vesna je ostala bez doma. Posle 19 godina morala je da napusti splav u koji je godinama ulagala kako bi bio funkcionalan za stanovanje. Bilo je to, kako je često isticala, njeno parče raja na zemlji, a da je tako, mogli su da se uvere svi koji su imali prilike da je posete.

Sada je doživela novi udarac – ostala je bez dugogodišnjeg prijatelja, čoveka koji joj je bio veliki oslonac, a koga je, kako je istakla, doživljavala kao brata.

Reč je o dugogodišnjem glavnom i odgovornom uredniku „Večernjih novosti“ Radetu Brajoviću, koji je preminuo posle kraće i teške bolesti.

Vesna se od njega oprostila biranim rečima.

– Otišao je na nebo jedan od najboljih među nama – Rade Brajović, divno ljudsko biće, vrhunski novinar i urednik, vanserijski patriota, borac za slobodu i pravdu, otac i muž kakvog svako može poželeti, čovek s dečijim srcem i dušom,, Moj brat, moj učitelj, moja velika duša. Čovek koji me je motivisao da uvek koračam uspravno, hrabro, intelektualno…Sada je sa svojom Gordanom! …Pijem i plačem… – napisala je uz Radetovu fotografiju na svom Instagram profilu neutešna Vesna.

Koliko su bili bliski, svedoči i činjenica da je Rade iz istog mesta odakle je bio i Vesnin pokojni otac Minja Jugović. Reč je o selu Kosići, kod Danilovgrada u Crnoj Gori.

– Sećam se dalekih livada na kojima smo vozili bicikl, sela Kosić, gde smo odlazili ceo život, lovili žabe i jegulje, igrali fircik na obali Zete, družili se sa životinjama, brali drenjine i mlade orahe, bili sjedinjeni s prirodom i decom iz sela. Dodir s prirodom je najvažniji stimulans za dete. To je bio krucijalni dodir koji je u meni proizveo jednostavnost u životu i komunikaciji. Visoki stepen mudrosti je živeti jednostavno. Tata nam je plaćao za svaku ulovljenu žabu, a onda nas je učio da pečemo žablje batake i jegulje. Uz vatru nas je učio napamet rodoslov predaka heroja. I danas znam svoje Jugoviće i bratstvo Brajovića 20 kolena unazad. Znači, otprilike pet vekova je to trajanje naše familije – rekla je za domaće medije jednom prilikom Vesna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter