Izvor: Kurir
09.07.2024 u 19:57
0

TRUDNICA DOŽIVELA MUKE U KLINICI GDE JE RADIO OSUMNJIČENI DOKTOR: Zbog greške lekara jedva je spasili!

Protiv Zorana K., inače doktora koji je radio na poliklinici "011 Medical Team-Beograd", pokrenuta je istraga nakon smrti pacijenta Nikole Bakića (39) u decembru 2022. godine, posle rutinske operacije hemoroida. Ovo, međutim, nije jedini slučaj koji je doveo u pitanje rad privatne klinike, koja je inače trenutno zatvorena.

Svoju bolnu ispovest za medije ranije je dala Beograđanka Tina Plemić (38), koja je ovu kliniku posetila u septembra 2020. godine radi pregleda carskog reza, a s obzirom na to da je u pitanju bila trudnoća koju je vodila upravu u toj klinici, nije ni slutila da će joj se lekari 12 sati boriti za život zbog bezazlene intervencije usled čega joj je popucala materica.

PAMTIĆEMO TE UVEK NASMEJANOG LICA: Sestre se oprostile od Jadranke, stradale na Savi

– Doktor je uočio manji koagulum u materici, te mi zakazao kontrolu za 23. septembar. Na toj kontroli rekao mi je da momentalno treba da se uradi intervencija vakuum uterusa kako bi odstranio izuzetno mali koagulum od 16 mm, predstavljajući to kao trivijalni zahvat, ali nužan – započela je priču ova žena za medije i dodala da je intervencija bila izuzetno bolna, na šta je lekar koji je operisao rekao njenom suprugu da je previše razmažena.

Ona je, prema njenim rečima, satima krvarila u prostorijama klinike, izgubila je čak dve trećine celokupne krvi u organizmu i materica joj je pukla na nekoliko mesta, da bi na kraju, prema savetovanju glavne sestre, odlučila da ode u GAK Višegradska.

 Kasnije smo saznali da u ustanovi nisu postojali uslovi za adekvatnu reanimaciju u takvom stanju, kao što su nadoknada krvi, faktora koagulacije, laboratorijske dijagnostike, monitoringa, operativnog lečenja… Nisu organizovali sanitetsko vozilo kako nalaže lekarski protokol u takvim situacijama, već su me pustili sa suprugom privatnim automobilom sa braunilom u ruci, dok sam obilno krvarila – ispričala je ova Beograđanka koja se dugo oporavljala nakon silnih komplikacija koje su je zadesile, opisujući da je u tom trenutku bila potpuno onesposobljena za život.

Podsećanja radi, u ovoj poliklinici je 26. decembra 2022. godine Zoran K., kako je saopštilo tužilaštvo, izvršio operativno lečenje hemoroidalnih čvorova Nikoli Bakiću u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usled čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije Nikola trpeo jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno lečenje oko 18 časova. Nikola je 29. decembra 2022. godine primljen u Urgentni centar KCS, gde je i pored adekvanih medicinskih mera sutradan preminuo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter