Izvor: Kurir
09.07.2024 u 21:10
0

MALOLETNI KRIMINALAC MOŽE BITI BILO GDE: Sa mlađim bratom počinio skoro 100 krivičnih dela!

Srpska policija je u stanju pripravnosti i traga za maloletnim ubicom i višestrukim prestupnikom V.N. (13) iz Novog Sada koji je po ko zna koji put pobegao iz Zavoda za zaštitu dece i omladine u Beogradu gde je smešten nakon što je već nekoliko puta pobegao iz novosadskog Centra za socijalni rad.

On se zajedno sa mlađim bratom (11), koji je trenutno u Zavodu za zaštitu dece i omladine u Knjaževcu, približio do sada neviđenom „crnom rekordu“ jer su zajedno počinili skoro 100 lakših i težih krivičnih dela!

TRUDNICA DOŽIVELA MUKE U KLINICI GDE JE RADIO OSUMNJIČENI DOKTOR: Zbog greške lekara jedva je spasili!

– V.N. se, kada je poslednji put pobegao iz Beograda, vratio u Novi Sad i iste večeri opljačkao nekoliko lokala načinivši veliku materijalnu štetu jer je sa saučesnicima lomio stvari po objektima koje je pljačkao, a odneo je i pozamašan plen. Sve je to uredno evidentirano, sva krivična dela su rasvetljena, podnete su krivične prijave i V.N. je nakon nekoliko dana uhvaćen i samo vraćen u Zavod u Beogradu zato što mu se zbog godina ne može suditi – priča izvor iz policije koji duže vreme prati ovaj slučaj.

Maloletni kriminalac može biti bilo gde

Dodaje da se trenutno ne zna gde se nalazi te da ne postoje operativni podaci da se vratio u Novi Sad.

– On se do sada uvek vraćao u Novi Sad, ali trenutno nemamo podataka o njegovom kretanju. Može biti i dalje u Beogradu, a može biti i u nekom drugom gradu. Njegov brat je i dalje u Zavodu u Knjaževcu i nadamo se da će tamo i ostati i da je na njega počeo da utiče rad sa stručnjacima te ustanove. Ti dečaci imaju evidentan poremećaj ponašanja. Prošle godine su ubili od batina Todora Šunjku (75) iz Tovariševa, tada su već imali iza sebe pozamašan broj krivičnih i prekršajnih prijava, a sada su se približili svojevrsnom „crnom rekordu“ jer postoji osnov sumnje da su počinili ili učestvovali u skoro 100 krivičnih dela za koje se zna. Verovatno su i prešli tu cifru, samo nisu uhvaćeni – naglašava sagovornik.

Rad sa stručnjacima jedino rešenje

On ističe da se jedino radom stručnjaka – psihologa, psihijatara i drugih, može nešto uraditi po pitanju njihove „rehabilitacije, prevaspitanja i resocijalizacije“ zato što je dokazano da nemaju nikakve mentalne probleme koji bi morali da se rešavaju medikamentima, tako da ne mogu biti zatvoreni u neku bolničku ustanovu, a ovako im zakon ništa ne može jer imaju manje od 14 godina i nisu krivično odgovorni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter