Izvor: Alo
12.07.2024 u 15:51
0

BAJDENOVE KONTROVERZNE IZJAVE O PUTINU: Oglasio se Kremlj nakon Bajdenovog lapsusa o Putinu

Ruski Kremlj osuđuje izjave američkog predsednika na samitu NATO-a

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je „lapsuse“ američkog predsednika Džoa Bajdena na samitu NATO-a, nazivajući ih „neprihvatljivim“ i ističući da je ceo svet obratio pažnju na ovaj incident. Peskov je naglasio da je neprihvatljivo da jedan šef države sa nepoštovanjem govori o drugom šefu države, te da je to nešto na šta uvek obraćaju pažnju.

MONSTRUOZNO: Telo novorođenčeta pronađeno u kanti za smeće

– Apsolutno je neprihvatljivo da jedan šef države sa nepoštovanjem priča o drugom šefu države. To je nešto na šta uvek obraćamo pažnju i što je neprihvatljivo – rekao je Peskov.

Peskov je prokomentarisao Bajdenov lapsus prilikom predstavljanja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog kao „predsednika Putina“, naglašavajući da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo. Kremlj je već ranije optuživao Bajdena za „nepristojne“ komentare o ruskom predsedniku, podsećajući na Bajdenove izjave u kojima je Putina nazvao „ubicom“ i „ludakom“.

Bajdenove kontroverzne izjave o Putinu

Američki predsednik Džo Bajden je, prema navodima RIA Novosti i Rojtersa, 2021. godine u jednom intervjuu nazvao Putina „ubicom“, dok ga je ovog februara opisao kao „ludaka“. Ove izjave su izazvale negodovanje i osudu Kremlja, dodatno produbljujući tenzije između SAD-a i Rusije.

Kremlj je istakao da su ove izjave neprihvatljive i da uvek obraćaju pažnju na način na koji se šefovi država međusobno predstavljaju i komuniciraju. Naglašeno je da je važno održavati međunarodne odnose na profesionalnom i poštovanju zasnovanom nivou, te da se ovakve izjave ne doprinose izgradnji konstruktivnog dijaloga među državama.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter