Izvor: Kurir
15.07.2024 u 11:08
0

NAJZDRAVIJI LETNJI RUČAK: Smatra se blagoslovom za srce

Pesto sos od bosiljka iz kućne radinosti je najbrži i najzdraviji ručak koji možete napraviti tokom letnjih vrućina.

Potrebni sastojci za pesto:

  • Svež bosiljak (đenoveze) samo listovi
  • seme bundeve – golica ili može badem, orasi, indijski orasi
  • maslinovo ulje
  • (može i beli luk i kačkavalj da se doda, na vama je)

Priprema: Bosiljak oprati i odvojiti listiće staviti ih u blender. Dodati golice po želji (ili koštunjavog voća), naliti malo maslinovog ulja i dodati so i sve samleti u gustu smesu.

Skuvati makarone ili špagete pa dodati u vrelu testeninu ovaj dobjeni pesto.

Poslužiti uz paradajz salatu, a možete dodati i po neku maslinu.

PRAVA LETNJA POSLASTICA KOJU SVI VOLIMO: A potreban vam je samo jedan sastojak

Zašto je baš ovo najzdraviji letnji ručak?

Glavni sastojak ovog obroka je svež bosiljak koji je jedan od najjačih antioksidanata. Bosiljak je izvor B6 vitamina i magnezijuma i smatra se jednim od najboljin namirnica za zdravlje srca. Konzumiran sirov ima još jače dejstvo.

Paradajz se smatra glavnom voćkom za mršavljenje jer 95% paradajza čini voda. Bogat je A, C, K, B6 vitaminima, folnom kiselinom i kalijumum, natrijumom, magnezijumom, fosforom i bakromi smatra se odličnim za srce i snižavanje krvnog pritiska.

Tu je i maslinovo ulje je najbolje od svih masnoća koje treba da unesete u telo. Jedna kašičica sadrži toliko E vitamina koliko je potrebno za zdravlje kože. Redovna upotreba smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter