Izvor: sputnik
17.07.2024 u 17:34
0

RUSIJA JE MOGLA DA STUPI U NATO: Da nije bilo NATO agresije 1999. godine, svet bi možda izgledao potpuno drugačije

Ulazak Rusije u NATO nakon raspada SSSR-a mogao je da bude jedan od scenarija razvoja događaja, izjavio je zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Nakon raspada Sovjetskog Saveza, Rusija je krenula ka zbližavanju sa Zapadom. Ulazak naše zemlje u NATO mogao je da bude jedan od scenarije razvoja događaja“, rekao je on u intervjuu portalu „Argumenti i fakti“.

„Ta šansa je propuštena. Događaji u Jugoslaviji i bombardovanje Beograda, uz kršenje svih normi međunarodnog prava, konačno su razvejali nekadašnje iluzije. Iako, ja mislim, da nas, kao naslednika SSSR, i devedesetih godina ne bi primili u Alijansu. To je zastrašujuće, opasno: jer ona je velika, iako oslabljena, ogromna, ali nepredvidiva zemlja“, rekao je Medvedev.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter