
Foto: Pixabay
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA: Pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce
Fenomenalni desert u sočnom spoju biskvita sa breskvama.
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 150 ml mleka
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
POHOVANE TIKVICE IZ RERNE: Sočni specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Priprema:
Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom da se istope. Dodajte ulje i mleko, mutite 2 minuta, pa kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Smesu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao i izmešajte. U podmazan pleh sipajte na sredinu jednu kašiku svetle smese pa preko nje jednu kašiku tamne smese. Nastavite tako oko nje kašikom da stavljate žutu smesu pa preko smeđu dok ne utrošite obe smese. One će se razlivati po plehu i napraviti šare. Breskve secite na tanke kriške (ili kockice) i poređajte odozgo. Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

KOLIKO JE DOVOLJNO, A KOLIKO PREVIŠE: Studija pokazala koji je savršen broj dece

HRSKAVO SPOLJA I SOČNO IZNUTRA: Najjednostavniji recept za jagnjeće pečenje

PRAVILA KOJA LEPOTA ZNAČE: Rešite se problema dehidrirane kože

JEFTIN I LAGAN: Kolač od keksa savršen za tople dane

SUTRA JE POSLEDNJI DAN POSTA: Na Veliku subotu se pridržavajte strogih pravila
