Izvor: b92
21.07.2024 u 10:25
0

Olimpijci na prijemu kod predsednika: Vučić: „Imam tremu – očekujem žetvu medalja“

Tim Srbije očekuju Olimpijske igre u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, a u zgradi Predsedništa Vučić će barjakatrima uručiti državnu zastavu, koju će nositi na otvaranju OI.

10:12

Maja Ognjenović: Nadam se da ćemo se nadmašiti rezultate iz Tokija

„Želim da izrazim zadovoljstvo što je meni i Dušanu pripala čast da budemo nosicoci zastave. Biti predvodnik ove ekipe predtavlja čast i zadovoljstvo i hvala vam na tom. Hvala državio u ime celog tima, jer nam je omogućila najbolje uslove. Hvala ministru sportu, našim savezima, detalji su ove godine bili na visokom niovu. Nadam se se ćemo uspeti da nadmašimo uspehe iz Tokija i da ćemo na tom putu imati podršku“, rekla je Ognjenović.

VUČIĆ SUTRA SA ČLANOVIMA OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE: Predsednik će im uručiti državnu zastavu, koju će nositi u Parizu

10:07

Vučić uručio zastavu

Zastava je uručena Maji Ognjenović, odbojkašici Srbije.

10:07

Maljković uručuje amajlije

„Kad god sam tražio, predsednik je dao je i više nego što sam tražio. I ja to pičam svuge. Hvala državi na pomoći, pre svega predsedniku, i znam da će opoziciona štampa da razapne koliko sutra. Olimpijski komitet je mnoogo uradio, obišlio smo 26 gradova i 50.000 dece smo izveli na ulice. Želimo sreću i zdravlje našem timu. Neki kažu želja, ali je u sportu najvažnija veština. Želju ima svako. Ja bih želeo da budem šuter kao Bogdanović, lai nemam veštinu. Želim vam se najbolje„, rekao je Maljković.

10:01

Vučić: Imam tremu

„Imam veliku temu da stojim ispred ovakvih sportskih velikana, Zadatak im je da poželim sreću na Olimpijskim igrama. Želim da se zahvalim vama i vašim porodicama, što se uložili trud i zbog činjenice da ste mogli da imate godišnje odmore, ali ste sebe žrtovali da biste doneli nešto veliko svojoj zemlji. Sa strepnjom i nadom ćemo pratiti svaki nastup naših sportista. S druge strane nema veće časti i stvari od toga da uradite nešto lepo za svoju zemlju“, rekao je Vučić.

„Jedno veliko hvala i mi se nadamo, mi ćemo sada sagledati ako postoji još neka obaveza, sutra ujutru ćemo da uplatimo sve, da imate najbolje moguće uslove. Za svaku nagradu kao što znate dan pošto osvojite medalju mi svoje obaveze izvršavamo. Te obaveze više nisu male. Samo nekoliko zemalja je ispred naše zemlje u celom sveti. Time smo želeli samo da vam kažemo koliko je to za nas važno i značajno. Milsim da će košarkaška utakmica u Lilu sa SAD oboriti sve gledanosti. Nadamo se žetv medalja, ali iako ih ne bude mi ćemo vas voleti i dalje. Hvala vam na posvećenom radu i časti da mogu da vam uručim zastavu slobode. Želim vam mnogo uspeha i medalja“, dodao je Vučić.

10:00

Počinje svečanost

Obraća se Vučić, Božidar Maljković i Maja Ognjenović.

08:54

Srbija sa 112 sportista u Parizu

Tim Srbije u Parizu broji 112 članova  i pokušaće da nadamaši broj osvojenih medaljam a na prethodnim OI u Tokiju, gde naša tim osvojio devet odličja.

08:53

Ko su nosioci zastave?

Zastavu Srbije na svečanom defileu po Seni nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterplista Dušan Mandić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter