Izvor: SPUTNIK
22.07.2024 u 09:24
0

NAPRAVIO JE GLOBALNU TRAGEDIJU: Da li je Bajden u svom stanju znao šta potpisuje

Nije jasno kako je aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden tokom tri i po godine donosio odluke koje su dovele do globalne krize zbog situacije oko Ukrajine, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Doveli su na vlast bespomoćnog čoveka, Džozefa Bajdena, koji je tri i po godine na nejasan način donosio odluke koje su dovele do globalne krize – mislim na situaciju u Ukrajini“, istakla je ona u intervjuu televiziji Solovjov.

„Niko ne zna da li je Bajden znao šta potpisuje“, dodala je ona.
O ozbiljnosti ove tragedije, prema njenim rečima, svedoči „nekontrolisano širenje oružja širom evropskog kontinenta”, kao i činjenica da se ono prelilo van kontinenta – na Bliski istok.
„Zar to nije tragedija?
Nije li to monstruozan fenomen našeg vremena?“, postavila je pitanje zvanična predstavnica diplomatskog resora.
Pored toga, primetila je Zaharova, „niko ne zna da li je Bajden shvatao kako su prošli (prethodni) izbori u Sjedinjenim Državama, kada su mrtvi glasali, a izbori se praktično pretvorili u katastrofu o kojoj su govorili svi Amerikanci“.
„Mnogi su govorili da je on čovek koji je trebao da bude na vlasti: da ne zna šta se dešava oko njega i šta potpisuje. To je tragedija“, zaključila je diplomata.
Džozef Bajden je u nedelju saopštio da se povlači iz predsedničke trke i podržao kandidaturu svoje potpredsednice Kamale Haris. Republikanski kandidat Donald Tramp je više puta rekao da bi Harisovu bilo mnogo lakše da pobedi.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter