Izvor: Novosti
25.07.2024 u 18:56
0

VREME JE ZA „BOŽE PRAVDE“ : Novak najbolji teniser svih vremena ima šansu da se okiti toliko željenom zlatnom medaljom za Srbiju

ČOVEKU koji drži sve najrelevantnije rekorde u svetu tenisa nedostaje još samo zlato sa Olimpijskih igara, a ovo će mu biti peti nastup. Toliko suza i gorkih uspomena doživeo je Novak Đoković otkako je osvojio bronzano odličje pre 16 godina u Pekingu. Pariz bi trebalo da bude iskupljenje za sve nedaće kroz koje je prošao u Londonu, Riju i Tokiju. Da suze tuge pretvori u one radosnice, da konačno dosanja i taj san, da sa zlatnom medaljom oko vrata pogleda u zastavu i otpeva himnu Srbije "Bože pravde" iz srca i duše, u nedelju 4. avgusta, kada je finale turnira u singlu.

Osvajanje olimpijske medalje za zemlju je nešto veoma posebno. Jedinstveno. Imao sam to zadovoljstvo u Pekingu da osvojim bronzanu medalju i nadam se da mogu da napravim korak dalje, najmanje. Uvek sam se nadao da ću nastupiti na što je više moguće Olimpijskih igara. Nisam imao broj u glavi, ali jurim zlato već 20 godina. Očigledno, Igre su najstariji, najveći svetski događaj u istoriji sporta i predstavljanje svoje zemlje na tako neverovatnom događaju je najveća čast – ističe 37-godišnji Nole.

Tačno šest prepreka stoji pred fenomenalnim sportistom ne bi li to i učinio.

Što se ostalih favorita tiče, svi oni su iz senke. Danil Medvedev nikada nije imao vrhunske rezultate na šljaci, Norvežanin Kasper Rud dobro poznaje terene u Parizu, ali se ne nalazi u najboljoj formi. Isti slučaj je sa i Grkom Stefanosom Cicipasom.

Uz Novaka, naša četa trebalo je da ima još trojicu članova, kvotu su ispunili i Miomir Kecmanović i Laslo Đere, ali su odlučili da se fokusiraju na ATP turnire. Dušan Lajović nije propustio prliku da prvi put u karijeri zaigra na OI. Na šljaci je umeo 34-godišnjak da pruži neke od partije karijere, te je na zamljanoj podlozi igrao finale mastersa u Monte Karlu i četvrtfinale Madrida. Međutim, nikada veće uspehe nije zabeležio na Rolan Garosu. Samo je 20

Igi „upisan“ trijumf

UBEDLjIVI favorit za zlatnu medalju kod dama je Iga Švjontek. Poljakinja je podizala pehar na Rolan Garosu u četiri navrata u poslednjih pet sezona. Na šljaci deluje nezaustavljivo i teško će joj na put stati Koko Gof, Elena Ribakina ili sve bolja Jasmin Paolini. Ženski olimpijski tunrnir je bio pun iznenađenja u poslednja dva izdanja. Belinda Benčić neće braniti najsjajnije odličje iz Tokija, budući da je nedavno postala majka, a 2016. mimo svih očekivanja Portorikanka Monika Puig je postala prva dama bez zvanja nosioca a da se popela na vrh podijuma.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

14. igrao u osmini finala. Draž olimpijskog turnira u belom sportu je da uvek postoje iznenađenja…

VREME I DALJE SVEŽE: Danas temperature ispod proseka, ali nas uskoro opet očekuju vrućine

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter