Izvor: Sputnik
30.07.2024 u 18:19
0

STEVANDIĆ -DOŠLO SE DO REŠENJA O GRBU HIMNE I ZASTAVE REPUBLIKE SRPSKE: Ustavni sud neće osporiti rešenje

Nacrtom zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne Republike Srpske došlo se do rešenja

Nacrtom zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne Republike Srpske došlo se do rešenja koje Ustavni sud BiH neće osporiti, izjavio je predsednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić.
Stevandić je naveo da će se na svim dokumentima verovatno naći oba grba – i sadašnji grb Srpske i grb Nemanjića.
„Imaćemo u opticaju oba i najverovatnije da ćemo na svim memorandumima, skupštinama opština, u Narodnoj skupštini i ministarstvima imati oba grba jedan pored drugoga. Ovim se vraća istorija i kultura srpskog naroda, što će biti odbranjeno i institucionalno, odnosno ovaj put neće biti mogućnosti da zakon ospori Ustavni sud BiH“, rekao je Stevandić.
Srevandić je napomenuo da su podršku ovom nacrtu zakona dale brojne nevladine organizacije iz odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i skoro svi fakulteti, navodeći da je ovo „referendumsko raspoloženje“, jer su svi za donošenje zakona.
„Uostalom samo jedan narodni poslanik iz Trebinja je, iz neke svoje obesti i ne znam čega, glasao protiv i naravno da se sinoć u Trebinju nije pojavio na javnoj raspravi“, kazao je Stevandić
Javne rasprave o Nacrtu zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne do sada su održane u Prijedoru, Bijeljini i Trebinju, a naredna je planirana u Banjaluci, nakon čega bi se ovaj Nacrt trebao naći u formi Predloga zakona.
Nadležni organi, organizacije, naučne i stručne institucije i zainteresovani građani pozvani su da se uključe u javnu raspravu i doprinesu unapređenju kvaliteta teksta Nacrta zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne.
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je početkom jula Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, čiji je predlagač predsednik parlamenta Srpske Nenad Stevandić.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter