Izvor: GLOSSY
30.07.2024 u 19:39
0

NAJSOČNIJI TURSKI SLATKIŠ IZ TIGANJA: Tradicionalni recept za mini tulumbe raspametio je svet

Predstavljamo vam najlepši i najbrži recept za tradicionalne turske tulumbe u minijaturnom izdanju.

Turske mini tulumbe savršena su kombinacija tradicije i praktičnosti, donoseći autentičan ukus direktno u vašu kuhinju.

Ovi sočni i slatki zalogaji su ne samo brzi i laki za pripremu, već i idealni za svaku priliku.

Upoznajte se sa jednostavnim receptom koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

KAKO REGULISATI DIJABETES TOKOM LETA: Redovno kontrolišite šećer, prilagodite terapiju i unos tečnosti

za šerbet:

  • 1,5 čaše vode (300 ml)
  • 2,5 šolje šećera (450 grama)
  • 2 kriške limuna

za testo:

  • 3 čaše vode (600 ml)
  • 3 kašike biljnog ulja (30 ml)
  • 3 kašike šećera (60 grama)
  • 2,5 šolje brašna (300 grama)
  • 1/2 šolje skroba (60 grama)
  • 1 pakovanje vanilinog šećera (5 grama)

za prženje:

  • biljno ulje

PRIPREMA

Šerbet:

  1. U veći lonac sipati 300 ml vode i 450 g šećera, pa dobro promešati. Zatim dodati dve isečene kriške limuna i ostaviti na zagrejanoj ringli da vri 8 minuta, a zatim lonac skloniti sa ringle i odstraniti kriške limuna.
  2. Provrelu vodu prespite u drugu posudu kako bi se brže ohladila.

Testo:

  1. Na zagrejanu ringlu stavite dublji tiganj i u njega sipajte 3 čaše vode, 3 kašike biljnog ulja i šećer, pa promešajte sve dok se šećer u potpunosti ne sjedini sa vodom.
  2. Zatim dodati brašno, skrob i vanilin šećer. Sve to dobro mešajte na ringli dok voda u potpunosti ne nestane.
  3. Kada dobijete masu nalik na glinu, ostavite je da se hladi, pa kada se dovoljno prohladi rukama mesite dobijeno testo.
  4. Zatim testo ubacite u kesicu za oblikovanje sa zvezdastom modlicom na dnu. Istiskivanjem mase kroz modlicu dobićete prepoznatljivi oblik tulumbi, a kako bi bile minijaturne, sami se postarajte za dužinu priliko istiskanja.

Prženje:

  1. Zagrejte veću količinu biljnog ulja u dubokom tiganju. Kada ulje postane vrelo, zaronite mini tulumbice u njega i pržite sve dok ne dobiju zlatkastu boju.
  2. Kada ih ispržite, dobro procedite tulumbe od ulja, a zatim ih ubacite u posudu sa ohlađenim šerbetom i ostavite ih zaronjene u sirup oko 1 minuta.
  3. Potom ih izvucite šupljikavom kašikom kako bi se višak šerbeta ocedio.
  4. Vaše mini tulumbe sada su gotove i možete uživati u njima. Prijatno!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter