Izvor: GLOSSY
01.08.2024 u 12:30
0

SLATKI MALI OBRNUTI SEMIFREDO GOTOV ZA 5 MINUTA: Kremasti dezert uz koji ćete se zasladiti i rashladiti

Predstavljamo vam recept za kremastu letnju poslasticu od kafe za koju su vam potrebna samo 4 sastojka i 5 minuta vremena.

Sladoled torte su hit svakog leta, a ovaj superbrzi dezert je možda i jedan od najlepših zbog njegove lagane i kremaste teksture. Što je najbolje, gotov je za tili čas i u svega nekoliko sastojaka!

Među laganim letnjim poslasticama, ove torte su ubedljivo najpopularnije, kako zbog neodoljivog ukusa, tako i zbog njihove praktičnosti i jednostavne pripreme!

TOPI SE U USTIMA: Najkremastiji čizkejk sa bananama koji ćete probati sprema se lako i brzo

Postoje mnoge varijante sladoled torti s mlevenim ili ređanim keksom, piškotama i napolitankama, a ako preferirate slatkiše bez kore, u potpunosti napravljene od krema, semifredo je nešto što ne smete da propustite.

Ovaj italijanski dezert potiče od francuskog parfea i ima mnogo verzija, a danas vam predstavljamo brzi letnji semifredo od kafe.

Semifredo od instant kafe

Sastojci:

 

  • 4 kašike instant kafe
  • 20 ml hladnog mleka
  • 3 kašike kondenzovanog mleka
  • 500 ml slatke pavlake

Priprema

 

  1. U jednu činiju sipajte instant kafu, pa to prelijte mlekom i dobro razmutite.
  2. Potom dodajte kondenzovano mleko i promešajte.
  3. U većoj posudi umutite slatku pavlaku, pa kad bude gusto – dodajte prethodnu mešavinu i nastavite da mutite dok se ne sjedini i ne zgusne još malo.
  4. Prebacite u kalup obložen prozirnom folijom, poravnajte, pokrijte folijom i stavite u frižider na tri sata, da se stegne i ohladi. Kad konačno izvadite, okrenite naopako.

Po želji možete ukrasiti rendanom čokoladom, čokoladnim mrvicama, kakao prahom, cimetom, bilo kojim slatkim prelivom…

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter