Izvor: ALO
06.08.2024 u 18:07
0

TVRDI DA JE UDARIO NASTAVNIKA U ODBRANI: Počelo suđenje maloletniku iz Bačke Palanke za napad na profesora

Suđenje maloletnom M. B. (16) iz Bačke Palanke koji se sumnjiči da je 8. maja 2024. godine u učionici Tehničke škole "9. maj" brutalno pretukao svog bivšeg profesora Slobodana Zorića (65) počelo je danas u Višem sudu u Novom Sadu.

Maloletnik je na današnje ročište došao iz pritvora koji mu je produžen do 4. septembra.

Za današnje ročište bilo je predviđeno da svoje viđenje događaja daju optuženi maloletnik, kao i napadnuti profesor, ali i da svoje izjave daju svedoci.

Nastavak dokaznog postupka gde će biti nastavljeno saslušanje svedoka zakazano je za 21. avgust.

Prema nezvaničnim saznanjima, odbrana je tražila ukidanje pritvora za maloletnika, ali je sudsko veće to odbilo, te će ostati lišen slobode do 4. septembra.

SRPSKI DRŽAVLJANIN UHAPŠEN NA GRANICI SA HRVATSKOM: Poneo pištolj, njegovo ime na poternici

Maloletni M. B. (16) nije priznao krivicu, ali jeste ispričao da je udario nastavnika, kako tvrdi, u samoodbrani.

Upravo tu verziju događaja u kojoj odbrana maloletnika navodi da je prvi napadnut rezultirala je i krivičnom prijavom protiv napadnutog nastavnika, koja je podneta juče Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci.

Branilac okrivljenog 16-godišnjaka, advokat Luka Labus je juče potvrdio da je podneo krivičnu prijavu protiv nastavnika Zorića, kako je naveo, „zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim delom nasilničko ponašanje“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter