Izvor: Novosti
09.08.2024 u 17:32
0

EMIRATI POZVALI IZRAEL I HAMAS NA PREKID VATRE: Vreme je da se zaključi sporazum

Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali su Izrael i Hamas da prihvate poziv posrednika Katara, Egipta i SAD za učešće u pregovorima o prekidu vatre.

Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali su Izrael i Hamas da prihvate poziv posrednika Katara, Egipta i SAD za učešće u pregovorima o prekidu vatre.

Pregovori bi trebalo da budu nastavljeni 15. avgusta, navodi se u današnjem saopštenju ministarstva spoljnih poslova UAE, prenosi Rojters.

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštio je ranije danas da će izraelska delegacija 15. avgusta prisustvovati pregovorima sa Hamasom o prekidu vatre u zamenu za otete Izraelce.

-Došlo je vreme da se pruži neposredna pomoć stanovnicima Gaze, otetim Izraelcima i njihovim porodicama. Vreme je da se zaključi sporazum o prekidu vatre i oslobađanju Hamasovih zatvorenika- navodi se u saopštenju koje su potpisali lideri zemalja posrednica, američki predsednik Džozef Bajden, egipatski predsednik Abdel Fatah el-Sisi i katarski emir Tamim bin Hamad Al Tani, preneo je ranije Tajms of Izrael.

BRITANIJA MOBILISALA JOŠ 1.000 POLICAJACA U SLUČAJU NOVIH NEREDA

U saopštenju se navodi da su posrednici, nakon što su mesecima „neumorno radili“ spremni da predstave Izraelu i Hamasu konačan predlog sporazuma, pri čemu su preostali za razradu još samo detalji za implementaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter