Izvor: Kosovo online
13.08.2024 u 10:46
0

SPAHIU: „Zato što ovaj slučaj nije rasvetljen kriv je nerad, odnosno neodgovornost sudskih organa“

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu izjavio je povodom 21. godišnjice od zločina u Goraždevcu kada je ubijeno dvoje, a ranjeno četvoro srpske dece da je rasvetljavanje tog zločina u interesu Kosova.

„Krivicu za istragu, naravno, snose organi tužilaštva, sudstva i tadašnja policija Unmika koja je bila na snazi kada se desio taj zločin. Ipak, taj gnusni zločin koji bi što pre trebalo da se rasvetli zato što je to u interesu građana Kosova“, kazao je Spahiu za Kosovo onlajn.

VREME NE LEČI UVEK RANE: Bol za Pantom i Ivanom večno ostaje

Ocenjuje da bez obzira što je Unmik 2010. godine obustavio istragu, nije kasno da se ona sprovede i danas i da bi to trebalo da bude posao kosovskih organa pravosuđa.

„Zato što ovaj slučaj nije rasvetljen kriv je nerad, odnosno neodgovornost sudskih organa. Ne samo tada, nego čak i sada. Jer, ako tada nisu radile Unmik službe mogle bi da urade kosovski organi pravosuđa. Ali izgleda da taj sistem ne funkcioniše, kao i za mnoge druge stvari koje su istog ili možda i većeg značaja“, naglasio je Spahiu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter