Izvor: Telegraf
13.08.2024 u 11:00
0

U PRITVORU JER JE KRITIKOVALA ZABRANU INSTAGRAMA: Turska policija uhapsila ženu

Hapšenje,je naredio lokalni sud u zapadnom gradu Izmiru

Turski sud naredio je hapšenje jedne žene pod optužbom da je podsticala mržnju i vređala predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana, jer je zabranio korišćenje platforme Instagram, lista Haberturk i drugih medija.

Turska je blokirala pristup Instagramu 2. avgusta zbog nepoštovanja „zakona i pravila“ te zemlje, a zabrana je uklonjena u subotu, nakon što je platforma pristala da sarađuje sa vlastima.

U intervjuu objavljenom na Jutjub kanalu prošle nedelje, kada je Instagram još uvek bio zabranjen, žena koju su juče uhapsili, bila je jedna od nekoliko prolaznika koji su upitani šta misle o zabrani.

„To je pogrešno. Predsednik ne može da zabrani Instagram kako želi“, rekla je ta žena, a takođe je, pored predsednika Erdogana, kritikovala i one koji su podržavali zabranu.

Hapšenje, koje je naredio lokalni sud u zapadnom gradu Izmiru, usledilo je nakon što je direktor turske televizije „RTUK“ kritikovao ulične intervjue koje su emitovane na društvenim mrežama, rekavši da oni „manipulišu javnim mnjenjem“.

Zabrana pristupa Instagramu usledila je nakon što je visoki turski zvaničnik optužio Instagram da blokira postove u kojima se izražava saučešće povodom ubistva političkog lidera militantne grupe Hamas, Ismaila Hanijea.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter