Izvor: Kurir
14.08.2024 u 10:48
0

POSLE POBEDE SRBIJE NAD HRVATSKOM OSVANULI USTAŠKI SIMBOLI: Ostavili JEZIVE poruke

U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne unizi. Upravo ova hrišćanska rečenica odslikava svu moć i veličinu, kako nekog pojedinca, tako i grupe ljudi, naroda.

Tako bi barem trebalo. Ali… Nažalost, ni decenijama posle progona i etničkog čišćenja Srba iz Krajine mržnja i netrpeljivost ne prestaju. Posle trijumfa srpskih vaterpolista nad kolegama iz Hrvatske u finalu Olimpijskim igara u Parizu (13:11), neverovatna fotografija dolazi iz okoline Ogulina.

ODRŽALI SMO IM LEKCIJU IZ KOŠARKE: Muta ponosan na igrače Srbije

Lika, na putu Delnice – Ogulin, ostrašćenost i patološka mržnja prema Srbima dobili su nove dimenzije. Na saobraćajnom znaku koji je ispisan latinicom i ćirilicom, jer Srba u tom delu Hrvatske ima više od 30 odsto, pojedinci ili grupa ljudi crnim sprejom precrtali su natpise srpskih mesta na ćirilici.

Tako su sela Pupići, Strinići, Jablan, Rapo, Klasnići i Trifunovići gotovo nestali sa znaka, kada je ćirilica u pitanju. „Junacima“ koji su ovo nedelo izveli pod zaštitom mraka, nedostatak visine onemogućio je da isto urade i sa natpisima sela Jelići i Lekići, koji su ipak ostali ispisani na dva pisma.

Da zlo bude gore, pored precrtanih imena srpskih sela na ćirilici osvanula su dva grafita. Jedan sa ustaškim „U“ i drugi kao skraćenica zloglasnog pozdrava hrvatskih ustaša iz Drugog svetskog rata – „Za dom spremni“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter