Izvor: sputnik
15.08.2024 u 17:38
0

U MOSKVI VULIN SE SASTAO SA ČLANOVIMA RUSKE VLADE: Razgovarao je sa potpredsednikom

Ekonomski odnosi sa Rusijom od značaja za Srbiju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, poslednjeg dana zvanične posete Moskvi, razgovarao je sa prvim potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Denisom Manturovom i ministrom energetike Ruske Federacije Sergejom Civiljevom.
Na sastanku sa Civiljevom je razmotreno niz aktuelnih pitanja saradnje u različitim energetskim sektorima, uključujući i snabdevanje Republike Srbije ruskim prirodnim gasom.
Potpredsednik Vulin je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti energetike i zahvalio se Ruskoj Federaciji na stabilnim isporukama gasa koje obezbeđuju energetsku sigurnost Srbiji.
Ministar Civiljev je rekao da dijalog omogućava uspešan razvoj interakcije u glavnim sektorima energetsko-energetskog kompleksa između bratskih naroda Rusije i Srbije, kao i blagovremeni odgovor na izazove i proširenje bilateralnih kontakata.
Napomenuo je da se sa srpskim kolegama radi planski u sektoru nafte i gasa, kao i u oblasti elektroenergetike.
Šef Ministarstva energetike RF pozvao je srpsku delegaciju da prisustvuje „Ruskoj energetskoj nedelji“, koja će se održati u Moskvi od 26. do 28. septembra ove godine.
Ekonomski odnosi sa Rusijom od značaja za Srbiju
Vulin i prvi potpredsednik Manturov razgovarali su o bilateralnoj saradnji Republike Srbije i Ruske Federacije i konstatovali da su odnosi dveju zemalja, uprkos brojnim izazovima, na visokom nivou.
Vulin i Manturov su sumirali rezultate razgovora srpskog potpredsednika vlade i ruskih ministara tokom četvorodnevne zvanične posete Moskvi, i saglasili se da, i pored dobre saradnje, postoji prostor za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa Srbije i Rusije.
Jedna od tema sastanka bila je i ekonomska saradnja dve zemlje. Potpredsednik srpske vlade je istakao da su ekonomski odnosi sa Rusijom od izuzetnog značaja za Srbiju naročito u oblasti energetike.
Napomenuo je da su ruske investicije u Srbiji dobrodošle i da postoje povoljni uslovi za uzajamna ulaganja i bolje korišćenje potencijala u različitim privrednim i infrastrukturnim projektima.
Potpredsednik Vulin je dodao da je Srbija prijatelj Rusije i da i pored pritisaka nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.
Zahvalio se prvom potpredsedniku Manturovu na aktivnoj podršci Rusije po pitanju teritorijalne celovitosti Srbije i na pomoći u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter