Izvor: Alo
16.08.2024 u 08:30
0

UBIJANJE MORA DA STANE: Tramp poručio Netanjahu da brzo okonča rat

Kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da je na poslednjem sastanku sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom u julu izraelskom premijeru poručio da brzo okonča rat Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

“On zna šta radi, a ohrabrio sam ga to brzo završi. Mora se brzo završiti, moraju da pobede i završe s tim. Ubijanje mora da prestane“, rekao je Tramp, a prenosi Rojters. Tramp je propalestinske demonstrante u SAD nazvao “pro-hamasovskim siledžijama“ i “simpatizerima džihada“ i dodao da će ih, ako bude izabran, pohapsiti i deportovati.

“Daću Izraelu podršku koja mu je potrebna da pobedi, ali želim da pobedi brzo“, rekao je Tramp.

KIM DŽONG UN PORUČUJE PUTINU: Nepobedivo prijateljstvo i saradnja

Govoreći o potpredsednici SAD i kandidatkinji Demokratske stranke na izborima Kamali Haris, on je naveo da je “manevrisala kako bi dobila podršku otrovnih antisemita unutar svoje partije“. “Od početka, Haris je radila na tome da Izraelu veže ruke na leđima, zahtevajući momentalni prekid vatre, što bi samo dalo vremena Hamasu da se pregrupiše i pokrene novi napad poput onog 7. oktobra“, smatra Tramp. Dodao je da će, ako Haris pobedi, “radikalni levičari i simpatizeri Hamasa ne samo izazvati haos na ulicama, već će povesti spoljnu politiku SAD i Bele kuće, a Izrael će nestati“.

Tramp i Netanjahu demantovali su medijske navode o tome da su u sredu razgovarali o potencijalnom sporazumu o prekidu vatre u Gazi i oslobađanju talaca. “Suprotno medijskim izveštajima, premijer Benjamin Netanjahu juče nije razgovarao sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom“, saopšteno je iz kabineta Netanjahua, dok je Tramp naveo da o tome nije razgovarao sa izraelskim premijerom, ali da će možda to učiniti.

Netanjahu je u julu boravio u poseti SAD, tokom koje je govorio pred američkim Kongresom i sastao se sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, potpredsednicom i kandidatkinjom Demokrata za predsednicu Kamalom Haris, kao i sa Trampom, u njegovoj rezidenciji na Floridi.

Egipat, SAD i Katar predvode pregovore o prekidu vatre u Pojasu Gaze, a iz Vašingtona je više puta ponovljeno da bi postizanje tog sporazuma dovelo do smanjenja napetosti i pretnje šireg sukoba na Bliskom istoku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter